Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Návrat Benzemy do Evropy? Zajímá se Chelsea a Arsenal

Obrázek starý pouze 6 měsíců © iconsport.photo

Karim Benzema, 36letý internacionál a 2. nejlepší střelec v historii Realu Madrid. Po půlroce v Saudské Arábii se spekuluje o jeho návratu do Evropy.

Takže pojďme si shrnout, jak se to odehrálo: Benzema přišel do Al-Ittihadu v létě. Byl považován za hlavního rivala Ronalda o nejlepšího střelce saudskoarabské ligy. Nyní nemá ještě ani 10 gólů, a víc má i jeho spoluhráč a lovec peněz Hamdallah. Na Benzemovu obhajobu dostává hodně bídy od „fanoušků" a smazal si sociální sítě. Karim navíc nepřišel už na pár týmových tréninků a je vidět, že chce odejít.

Kdo by o něj měl zájem? Prvním zájemcem a nejhlavnějším je Chelsea. Ale je tu několik překážek. Číslo jedna: Al Ittihad by ho nejspíš nechtěl prodat. Číslo dva: jeho astronomický plat. Řešení? Půlroční hostování (třeba i se zahrnutím opce?) a saudský tým by pokryl většinu Benzemovi mzdy.



Vyplatil by se pro Chelsea? Byl by naprosto skvělým útočníkem, který by zlepšil ofenzivu Blues. Ale už jsme viděli spoustu kvalitních útočníků, kteří přišli na Stamford Bridge a angažmá se jim nepovedlo (také nazýváno prokletí čísla 9).

Benzema a Arsenal?

Arsenal bude bojovat s jejich hlavními rivalovi o El Gata. Také potřebují zlepšit mnohem více útočnou sílu a přivést možná i více zkušeností by pro ně nebylo na škodu. Totiž Jesus a Nkietah mají dohromady pouze o jeden gól více než „flop" Nicolas Jackson. Potýkali by se se stejnými problémy jako Chelsea a hostování také vypadá nejpravděpodobněji.



Takže tak zatím vypadá situace. Abych odpověděl na otázku z úvodu článku, tak je velice pravděpodobné, že odejde ze Saudské Arábie. Pro Benzemu není o moc více možností, zato pro Arsenal a Chelsea je jich více. Co je ale jisté, tak by rozhodně zkušeností a kvalitou převyšoval všechny momentální ofenzivní hráče těchto klubů.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.