Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mauricio Pochettino: Toto není můj tým

Mauricio Pochettino v Brightonu © iconsport.photo

Chelsea zvítězila na hřišti Brightonu 2:1 a přiblížila se účasti evropských pohárů pro příští sezónu. Mauricio Pochettino působil nespokojeně po výhře.

Chelsea opět vyhrála, ale Mauricio Pochettino není spokojený

Chelsea po výhře na hřišti Brightonem 2:1 zaznamenala čtvrtou výhru v řadě a je velmi blízko kvalifikaci do evropských pohárů pro příští sezónu. V zápase se prosadili Cole Palmer a Christopher Nkunku. I přes solidní výkon hráčů Chelsea na půdě Brightonu nepůsobil manažer Blues, Mauricio Pochettino, příliš spokojeně.

V pozápasové tiskové konferenci se ho jeden z novinářů zeptal, zda poznává svůj tým.

„To není můj tým,” řekl. To je tým Chelsea. Ne můj tým. Co tím myslíš?" Novinář pohotově zareagoval a poupravil otázku, zda se tým řídí jeho stylem hry.

„Nevím. Po patnácti letech v Espanyolu, Southamptonu, Tottenhamu, PSG a nyní Chelsea si myslím, že můj styl znáte, ne? Způsobem, jakým chceme hrát, když máme v držení míč a nebo když ho ztratíme.”


Pep Guardiola si může vytvořit tým podle sebe

Pochettino je poslední dobou unavený z otázek novinářů, kteří ho dlouho obtěžovali dotazy, zda opustí Chelsea v době, kdy neměl příliš lichotivé výsledky.

V rozhovoru zmínil Guardiolu, že nemá takový luxus v podobě finančních prostředků a hlavně svobodu ve volbě posil. „Pro mě není důležité, co musím říct. Pokud jste šťastní a lidé jsou spokojeni s herním stylem, jakým se prezentujeme.”

„Je potřeba se přizpůsobit okolnostem klubu. Možná časem bude tato otázka relevantní, pokud se zeptáte jiného manažera, který měl nebo má možnost trénovat klub 10 a více let, jako Arsene Wenger nebo Sir Alex Ferguson, pak je to samozřejmě váš tým.”

„V tomto případě můžeme mluvit pouze o Pep Guardiolovi, který má možnost investovat každých šest měsíců do nových posil a vytvořit si tým, jaký chce. Když vezmu na vědomí okolnosti v sezóně, jsem pyšný na tým,” řekl Pochettino.

Tím naráží na fakt, že pracuje pouze s hráči, které mu dalo k dispozici vedení Chelsea.

Oproti minulé sezóně, kdy Chelsea skončila na dvanáctém místě se 44 body v Premier League, se nyní nachází na šestém místě se ziskem 60 bodů. Zda bere toto umístění jako úspěch, odpověděl:

„Nevím. Celou sezónu jsme spolu mluvili, ale zdá se, že moje slova nejsou důležitá a nikoho to nezajímá. Lidé se zajímají pouze o spekulace a věci podobné. Nejdůležitější věc pro mě jsou vítězství. Za všech okolností to bylo těžké.”


Přečtěte si také: Reece James bude Chelsea chybět čtyři zápasy

Zdroj: goal.com, sportbible.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.