Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kloppův konec neurychlí Salahův odchod z Liverpoolu

Salah s Kloppem © iconsport.photo

Kloppův konec vyvolal řadu spekulací ohledně budoucnosti tří hráčů. Smlouvy jim totiž končí příští rok a je mezi nimi i Mohamed Salah, o kterého se zajímá Saudská Arábie.

V lednu přišel německý manažer Jürgen Klopp se šokujícím prohlášením. Po této sezóně se rozhodl ukončit své angažmá v Liverpoolu. Původní kontrakt Kloppa měl trvat do roku 2024, ale v roce 2022 prodloužil s klubem o další dva roky.

Manažer Reds se nakonec rozhodl změnit názor a ukončit spolupráci v původním termínu. S tímto tvrzením přišel ještě před finále Carabao Cupu a vyvolal tak řadu otázek ohledně toho, kdo jej nahradí na jeho postu.

Jaká je budoucnost van Dijka, Alexander-Arnolda a dalších?

Kromě toho se objevily otazníky ohledně tří klíčových hráčů, jejichž smlouvy končí v příští sezóně. Mezi ně patří Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold a Mohamed Salah. Kluby ze Saudi Pro League projevily zájem o Salaha, ale legenda klubu odmítla dřívější odchod ve spojení s Kloppovým předčasným koncem.


Předčasný Kloppův odchod nezmění názor Mohameda Salaha

Když se reportéři ze Sky Sports zeptali Mohameda Salaha, zda bude mít vliv Kloppův konec na jeho možný předčasný odchod, odpověděl: „Ne, ne. To je život. Změna je součást života, vše je v pohybu. Hráči i velmi důležití hráči opouštějí klub. Jednoho dne opustím Liverpool i já, ale Kloppův konec nebude mít vliv na můj odchod.”

Ještě než ale skončí sezóna, chtěli by se hráči rozloučit s německým manažerem historickým úspěchem. V aktuální sezóně cílí na historický quadruple, tedy na zisk čtyř trofejí v jedné sezóně. Kloppovi svěřenci úspěšně zdolali první překážku, když ve finále Carabao Cupu zdolali Pochettinovu Chelsea 1:0 v prodloužení gólem Virgila. Další tři trofeje jsou stále ve hře (Premier League, FA Cup a Evropská liga).

Dobrou zprávou je, že se do zápasového dění vrátil Mohamed Salah. Ten se představil na posledních 17 minutách ve čtvrtečním zápase osmifinále Evropské ligy proti Spartě Praha. Mo Salah zasáhl do šlágru proti Manchesteru City v 61. minutě. Zápas nakonec skončil 1:1, ale od příchodu Salaha Liverpool dominoval a jen vlastní nemohoucností zápas nevyhrál.

Podaří se Salahovi a spol. získat dosud nezískaný quadruple mezi anglickými týmy Premier League? Dosud se podařilo získat maximálně triple Manchesteru United a Manchesteru City.

Přečtěte si také: Souboj o čelo skončil remízou, Arsenal se vrací na první místo

Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.