Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

EURO 2024: Které hráče z Chelsea uvidíme na šampionátu?

Cole Palmer © iconsport.photo

Premier League nezadržitelně míří ke svému konci, ale její fanoušci nemusí smutnit. Své oblíbené hráče uvidí na blížícím se Mistrovství Evropy ve fotbale 2024. Začneme londýnskou Chelsea.

Ještě v roce 2021 slavila Chelsea teprve svůj druhý triumf v Lize mistrů. Stačilo, aby uběhlo pár let, a situace se zcela změnila. Minulou sezónu Chelsea skončila na dvanáctém místě, v aktuální se drží zatím na deváté příčce a je zřejmé, že sezónu zakončí bez zisku trofeje.

Na evropském šampionátu Euro 2020, který byl kvůli pandemii COVID-19 odložen o rok později, reprezentovalo sedmnáct hráčů z klubu své národní týmy. O rok později, na mistrovství světa, měla Chelsea ve svém týmu jedenáct zástupců.

S blížícím se koncem Premier League se nezadržitelně blíží také Euro 2024. Už teď je zřejmé, že počet povolaných hráčů z Chelsea bude pouze jednociferný. Na základě formy, stavu zraněných a dalších faktorů bude povoláno maximálně šest hráčů.

EURO 2024: Anglie

Lze předpokládat, že Gareth Southgate na závěrečný turnaj Euro 2024 v Německu povolá záložníky Colea Palmera a Conora Gallaghera. První jmenovaný má neskutečnou formu a patří k tahounům Chelsea, i navzdory svému nízkému věku.

O něco starší Conor Gallagher, kapitán týmu, patří rozhodně také k lepším hráčům Blues. Oba hráči odehráli pár zápasů za anglickou reprezentaci v kvalifikaci na evropský šampionát. Conor Gallagher se může dokonce pochlubit účastí na MS 2022 v Kataru, kde si připsal jeden start.

Pokud se obránce Ben Chilwell stihne uzdravit, je rovněž předpokládat, že si vyslouží pozvánku na hlavní šampionát. Tento zkušený obránce předváděl skvělé výkony na mistrovství světa v Kataru.

Raheem Sterling, kdysi jedna z ústředních postav anglické reprezentace, nepředvedl oslnivé výkony na mistrovství světa v Kataru, ani v Lize národů UEFA. Klesající formu potvrzuje i v dresu Chelsea. Je velmi nepravděpodobné, aby Sterling dostal pozvánku na blížící se Euro 2024.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Cole Palmer

2

0

0

Ben Chilwell

21

1

5

Conor Gallagher

12

1

1


EURO 2024: Francie

Christopher Nkunku přišel do Chelsea s reputací skvělého střelce z RB Leipzig. V dresu Chelsea toho zatím nestihl příliš moc ukázat. V sedmi zápasech v Premier League skóroval pouze dvakrát. Od února je Nkunku zraněný, což ohrožuje jeho účast na Euru je ohrožen.

Další dva Francouzi jsou rovněž zranění a zbývá už jen pouze obránce Axel Disasi. Ten odehrál tři zápasy na mistrovství světa v Kataru a dva zápasy v kvalifikaci o Euro. V poslední nominaci však chyběl.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Axel Disasi

5

0

0


EURO 2024: Srbsko

V minulosti reprezentoval Branislav Ivanovič srbskou reprezentaci. V současném kádru najdeme gólmana Drojdjeho Petroviče. Ten má na kontě pouze čtyři reprezentační starty, dá se však předpokládat, že ho srbský trenér povolá, i když nebude hájit post jedničky.

Pokud Petrovič dostane šanci, mohl by chytat proti svým spoluhráčům z Chelsea.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Inkasované góly

Čistá konta

Djordje Petrovič

3

5

1


EURO 2024: Ukrajina

Mykhailo Mudryk přestoupil do Chelsea s pověstí superstar. Bohužel pro něj, klub i fanoušky, rozhodně nenaplňuje očekávání. Ve své druhé sezóně podává lepší výkony, než v té předchozí a v Premier League si připsal dokonce čtyři vstřelené góly.

S jistotou však můžeme říci, že Mudryk určitě nebude chybět své reprezentaci na blížícím se evropském šampionátu. Pokud hráč neutrpí vážné zranění, bude jedinou 100% jistým hráčem, který bude reprezentovat svou zemi.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Mikhailo Mudryk

18

2

4


Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.