Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Souboj o čelo skončil remízou, Arsenal se vrací na první místo

Klopp v objetí s Guardiolou © iconsport.photo

Poslední vzájemný ligový zápas mezi Kloppem a Guardiolou nepoznal vítěze. Ve strhující podívané padly pouze dva góly, a to ze standardních situací.

Manchester City vyhrálo první poločas

Jeden z nejočekávanějších zápasů druhé poloviny sezóny nabídl pastvu pro oči. První poločas byl ve znamení hostujících hráčů, kteří zaměstnávali domácího brankáře Kellehera. Do první šance se dostal také Liverpool, a to Conor Bradley, který si šikovně navedl míč dovnitř pokutového vápna a nebezpečně vystřelil na zadní tyč. Darwinovi Núňezovi chyběl kousek, aby mohl střelu tečovat k tyči.

Pět minut později se stal středem pozornosti Darwin Núňez, který obdržel výborný pas za obranu, ale bohužel pro něj do ofsajdové pozice. Následná přihrávka pod sebe na Luise Diaze sice vyvolala explozi domácích fandů, gól byl však zrušen pro ofsajd.

Euforie přišla o několik minut později, když Kevin De Bruyne ve 23. minutě šikovně zahrával rohový kop na přední tyč a John Stones překvapil domácí obranu i Kellehera. Skóre ukazovalo na výsledek 0:1.


Liverpool dominoval ve druhém poločasu, City dvakrát trefilo konstrukci

Do druhého poločasu vstoupil lépe domácí celek a po pěti minutách byl odměněn. Ve 47. minutě došlo ke kontaktu Edersona s Darwinem Núňezem uvnitř pokutového území, a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Alexis Mac Allister a srovnal na 1:1, i když Ederson vystihl směr. Ten si za svůj zákrok vysloužil žlutou kartu, i když někteří volali po červené kartě. Zápas pro něj však skončil v 56. minutě vinou zranění, které si přivodil penaltovým zákrokem. Nahradil ho Stefan Ortega a vedl si náramně.

V 61. minutě přišlo dvojí střídání a hřiště opustili Szoboszlai a Bradley. Místo nich na hřiště vběhli Salah s Robertsonem. Od této chvíle Liverpool začal dominovat, vytvořil si několik šancí. Největší šanci domácích měl Luis Diaz, ale bohužel selhal, když minul těsně pravou tyč.

Manchester City hrozilo sporadicky, ale když už, tak nechybělo mnoho. Nejprve v 74. minutě trefil Foden břevno, a v 89. minutě Doku trefil pravou tyč.

Arbitr Michael Oliver se rozhodl nastavovat osm minut. Ke konci nastavení došlo ke dvěma diskutabilním zákrokům uvnitř pokutového území Manchesteru City. Nejprve spadl Mohamed Salah, o minutu později byl faulován Alexis Mac Allister, ale rozhodčí v ani jednom případě nenařídil penaltu. Zápas tak nepoznal vítěze a skončil 1:1

Mnoho fanoušků odsuzuje výkon hlavního arbitra utkání a obviňuje jej z krádeže.


Premier League míří do své poslední čtvrtiny

Divákům nemohla uniknout frustrace Kevina De Bruyneho, když byl střídán. Jeho jméno je v poslední době spojováno s odchodem do Saudi Pro League. V zápase nešel pořádně vidět Haaland.

Remíza nejvíce vyhovuje Arsenalu, který se tak vrátil na čelo tabulky a s 64 body vede před Liverpoolem kvůli lepším vzájemným zápasům. Bod za nimi se nachází Manchester City. Do konce ligy zbývá už jenom deset kol a je zřejmé, že boj o titul nabídne velmi strhující podívanou.

Příští kolo ani jeden z celků neodehraje své zápasy, protože jsou zápasy odloženy. Konec března Liverpool přivítá Brighton a Arsenal zavítá na Manchester City, což bude další klíčový zápas, který napoví o titulu.

Přečtěte si také: Kloppův konec neurychlí Salahův odchod z Liverpoolu

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.