Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mauricio Pochettino už má dost stupidních spekulací ohledně jeho odchodu

Mauricio Pochettino © iconsport.photo

Mauricio Pochettino už má dost spekulací týkajících se ohledně jeho možného odchodu ze Stamford Bridge. Zápas za zápasem řeší otázky stejného tématu.

Mauricio Pochettino neustále čelí otázkám novinářů, zda opustí Chelsea po sezóně, nebo ne. Argentinský manažer je unaven neustálými spekulacemi v zákulisí, kde se hovoří o jeho možných náhradnících.

Nátlak na manažera se stupňoval po vyřazení z FA Cupu, kde jeho tým nestačil na Manchester City a prohrál 0:1, ačkoli byl v tomto zápase lepším týmem. O několik dní později přišel debakl na půdě Arsenalu, což byla historicky nejtěžší porážka v londýnském derby za posledních třicet osm let.

Pochettino ani hráči se však nevzdali a proti Aston Ville předvedli dominantní výkon, kde domácí mohli být rádi za remízu a Chelsea si odvezla důležitý bod 2:2 v boji o evropské poháry.

Začátek května byl ve znamení dalších dvou londýnských derby a Chelsea v obou dvou případech uspěla. Nejprve porazila 2:0 Tottenham a včera deklasovala West Ham 5:0.

I přesto se opět objevily otázky na tělo Pochettina, zda opustí lavičku Chelsea, po zápase s Tottenhamem.


Únavné spekulace

Na dotěrné otázky novinářů odpověděl Pochettino: „Mám už dost těchto stupidních otázek. Musíte se zeptat klubu, zda chce, abych nadále pokračoval, nebo ne.”

„Mám kontrakt ještě na příští sezónu, a pokud nikdo nic neřekne, tak očekávám, že budu nadále pokračovat v klubu. Pokud mi někdo z klubu řekne „Ciao”, tak OK. Ale momentálně nevím nic.”

Nikdo se nemůže Pochettinovi divit, ani já se nedivím, vždyť neustálé otázky na jeho osobu tohoto typu nejsou zrovna příjemné. Navíc, když se zaměříme na výsledky z poslední doby, tak od února zaznamenal klub pouze dvě porážky v Premier League. Zdá se, že morálka týmu roste, i přes nedávný debakl s Arsenalem, kde nemohl navíc nastoupit klíčový hráč Cole Palmer.

Pochettino by přeci jen mohl získat zpět sympatie fanoušků, když se mu podaří s Blues kvalifikovat do pohárové Evropy. S trochou štěstí by mohl skončit na šesté příčce, na kterou momentálně ztrácí 2 body. V zádech však má Manchester United se stejným počtem bodů, ale se zápasem k dobru. Nicméně Manchester United hraje dnes na půdě Crystal Palace, a poté hraje proti Arsenalu, takže ztráta bodů je reálná.

Chelsea oproti tomu hraje proti Nottinghamu Forest, Brightonu a Bournemouthu.

Jestliže bude nakonec Pochettinova mise úspěšná, mohla by účast v příštím ročníku pohárové Evropy přilákat zvučné posily.

Přečtěte si také: Mauricio Pochettino kritizuje výkon svých hráčů

Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.