Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mauricio Pochettino kritizuje výkon svých hráčů

Mauricio Pochettino v londýnském derby © iconsport.photo

Včera večer byla na programu dohrávka mezi dvěma městskými rivaly. V londýnském derby deklasoval Arsenal Chelsea v poměru 5:0. Mauricio Pochettino kritizuje výkon svých hráčů.

Po vyřazení v semifinále FA Cupu proti Manchesteru City ztratila Chelsea poslední možnost získat trofej v této sezóně a šanci napravit tak nevydařenou sezónu. V Premier League momentálně Chelsea patří devátá příčka. Chelsea může skončit nejlépe šestá, teoreticky ještě pátá, ale to už je příliš nepravděpodobné.

Proti Manchesteru City byli hráči Chelsea kritizování především za nedůraznou koncovku, která vyústila ve vítězný gól Bernarda Silvy v 84. minutě. Hráči Chelsea měli možnost napravit své vyřazení hned o několik dní poté v městském derby proti Arsenalu.

Opak byl pravdou a Chelsea ostudně prohrála vysoko 0:5 na Emirates Stadium, což je nejhorší prohra v londýnském derby od roku 1986. Mauricio Pochettino neskrýval své rozčarování a kritizoval své hráče.


Nevyrovnané výkony Chelsea odpovídají postavení klubu v tabulce

Mauricio Pochettino reagoval na zápas svými slovy: „Předvádíme nevyrovnané výkony, proto se nacházíme tam, kde jsme. Jsme schopni předvést skvělé výkony, stejně tak i špatné výkony, jako v dnešním zápasu proti Arsenalu. Když máme špatný dne, tak jsme špatní.”

„Je těžké najít slova, pokračujeme ve stejném stylu, jako v předchozí sezóně. V semifinále FA Cupu jsme podali vynikající výkon proti Manchesteru City ve Wembley a nyní, o pár dní později, jsme podali naprosto odlišný výkon.”

Absence Palmera ukázala, jak důležitým hráčem je pro Chelsea. Bez něj hra Chelsea neměla úroveň a hráči nebyli schopni vytvořit si dostatek šancí. Když už se hráči Chelsea ocitli v šanci, tak selhali. Nicolas Jackson opět zazdil vyloženou tutovku a zopakoval tak svůj nezdar z Wembley.

„Důvod prohry není samozřejmě v absenci Palmera, ale bez něj jsme to měli těžší. Je těžké ztratit hráče jeho kvalit v zápase proti tak kvalitnímu soupeři.”

„Od začátku zápasu jsme nebojovali, což je velmi těžké proti týmu bojujícímu o titul v Premier League. Není to náhoda, potřebujeme předvádět jiné nasazení, abychom byli konkurenceschopní. Spíše o tom ale mluvíme, než předvádíme. Potřebujeme se zlepšit do příští sezóny.”

Bude tato prohra stát Pochettina manažerský post?


Spokojený Mikel Arteta chce navázat na výsledek i v nedělním derby

Španělský stratég Mikel Arteta komentoval utkání: „Jsem spokojený s výhrou i s množstvím vytvořených šancí, včetně čistého konta.”

„Ve druhém poločase jsme museli být více disciplinovaní, abychom správně vyhodnocovali herní situace a zlepšili jsme defenzivní hru.”

„Hráčům jsem pogratuloval za předvedený výkon a skvělý zážitek pro fanoušky. Byla radost sledovat jejich hru, a doufám, že totéž předvedeme proti Tottenhamu.”

„Hráči ví, o co hrají, jsou nadšení. Skvělou morálku prokazují také hráči, kteří nedostali příliš šancí v sezóně a tým drží pohromadě. Mým úkolem je hráče namotivovat, ale také dodat jim také sebevědomí.”


Přečtěte si také: Vyřazení Chelsea: Thiago Silva v slzách vs. usměvavý Noni Madueke

Zdroj: skysports.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.