Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Erik ten Hag chválí výkony Jadona Sancha, což neznamená smetení sporu ze stolu

Jadon Sancho po zápase Ligy mistrů proti © iconsport.photo

Jadon Sancho prožívá v Dortmundu restart kariéry. Po sporu s Erikem ten Hagem má nadále v Manchesteru dveře zavřené. Ten však svého svěřence ve službách Dortmundu chválí.

Včerejším dnem byly dohrány poslední čtvrtfinálové zápasy v evropských pohárech. Pro anglické týmy byl tento týden doslova pohromou, protože všechny týmy, až na Aston Villu, vypadly. V Lize mistrů skončil rozjetý Arsenal nebo obhájce titulu Manchester City, naopak dále postoupil překvapivě třeba Dortmund, který si poradil s Atléticem Madrid 5:4 v konečném výsledku.

V zápase proti Atléticu Madrid přispěl svým výkonem také anglický reprezentant Jadon Sancho. V prvním zápase byl sice více vidět, což ale nemění na faktu, že i v tomto zápasu hrál důležitou roli.

Erik ten Hag sledoval zápas a nešetřil slova chvály na adresu anglického reprezentanta. Spor mezi ním a Sanchem nadále přetrvává. Jak vůbec celý spor vznikl?

Celý incident vznikl na začátku letošní sezóny, když holandský manažer kritizoval hráčovu morálku. Sanchovi se kritika nelíbila a vyjádřil svou frustraci prostřednictvím sociální sítě X. Za svůj počin si vykoledoval dočasné vyřazení z hlavního týmu, dokud se neomluví ten Hagovi.

Do té doby dostal hráč možnost připravovat se individuálně nebo s mladšími hráči v Akademii. Měsíce plynuly a spor nikam nevedl, Sancho se rázem stal jedním z nechtěných hráčů. Záchranné laso přistálo začátkem ledna, kdy po něm sáhl bývalý chlebodárce Borussie Dortmund, kde prožil prozatím nejlepší část své kariéry.

Ihned po svém návratu na stadion Signal Iduna Park na sebe upozornil povedenými výkony. Poté přišlo pár nepřesvědčivých výkonů, kterým se prezentoval i samotný klub. Nicméně klub chytl ke konci sezóny slušnou formu a živí naději na účast v Lize mistrů i na příští rok.


Erik ten Hag chválí výkony Jadona Sancha

Erik ten Hag nešetří slova chvály na adresu svého svěřence, který momentálně hostuje v Borussi Dortmund. Zároveň dodává, že dobré výkony a talent neznamená, že by se celý spor zametl pod stůl. Na otázky novinářů odpovídal následovně:

„Samozřejmě, že sleduji mezinárodní fotbal a své svěřence na hostováních. Zápas mezi Dortmundem a Atléticem Madrid byl skvělý, svůj podíl na postupu má také Jadon Sancho.”

Na otázku, zda nastaly nějaké změny ohledně budoucnosti Jadona Sancha v Manchesteru United řekl: „Ne, nezměnilo. Všichni víme, jaký je Jadon Sancho fantastický fotbalista, nepřekvapilo nás to. To ale není ten problém.”

Možný problém pro anglický fotbal

Černý týden na mezinárodní úrovni pro anglický fotbal bude mít možná nepříjemný dopad. Anglie totiž soupeří s Itálii a Německem o dodatečné páté místo v Lize mistrů pro další sezónu. Po úspěchu německých a italských týmů v evropských soutěžích bude Anglie startovat s nejvyšší pravděpodobností příští sezónu pouze se čtyřmi týmy.

Pro Manchester United to znamenají komplikace pro příští sezónu. Konkurence bude totiž nadále obrovská a dostat se mezi nejlepší čtyři týmy bude velmi obtížné.

Budoucnost Jadona Sancha je momentálně nejasná, ačkoliv sám hráč si užívá své staronové angažmá v Dortmundu. Sancho celou situaci komentoval, že by se do Manchesteru United vrátil, ale pod podmínkou, že hlavním manažerem nebude Erik ten Hag. Jeho požadavek je velmi reálný, v poslední době se spekuluje o jeho možných náhradnících.


Přečtěte si také: Přestupové spekulace: Novinky z týmu Manchesteru United

Zdroj: premierleague.cz, goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.