Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Ten Hag vs. kabina Manchesteru United

Ten Hag © iconsport.photo

Situace na Old Trafford není růžová a po desáté porážce v sezoně začíná v kádru panovat nervozita. Během dvanáctí kalendářních dní čeká na svěřence Ten Haga těžcí soupeři.

Předchozí ročník skončil Ten Hag se svými svěřenci na třetí příčce zaručující Ligu mistrů. Za celou soutěž svěřenci okusili porážku pouze devětkrát. Nyní, ani ne v polovině ročníku, už mají na svém kontě šest porážek se záporným skóre -1. Za špatnými výsledky a náladou v klubu mohou podle některých zdrojů intenzivní tréninky z předsezonního turné v USA i samotná taktika. 

Ne všichni hráči jsou spokojeni se způsobem taktiky, obzvláště po ztraceném vedení a konečné remíze na půdě Galatasaray, kde si pořádně zkomplikovali působení v Lize mistrů. I přes poslední porážku na St. James Parku 0:1 zůstává většina hráčů z kabiny za Ten Hagem i jeho personálem. Nálada se však zhoršuje, a pokud nenastane obrat ve formě, atmosféra v kabině se bude nadále zhoršovat. Média kritizovala hráče United, zejména chybujícího Onanu nebo ve špatné formě hrajícího Rashforda. Obou dvou hráčů se manažer zastal.

Konflikt se Sanchem

Začátek sezony odstartoval potyčkou mezi Sanchem a holandským manažerem. Ten svého svěřence kritizoval za špatnou tréninkovou morálku. Sancho se ohradil vůči kritice svého nadřízeného na sociální síti X. Kritika se nelíbila chlebodárci a rozhodl se dočasně vyloučit hráče z prvního týmu. 

Zároveň však dostal možnost individuálního tréninku, dokud se spor s manažerem neurovná. Ten požadoval po hráči omluvu, ale jak to občas bývá, tak u střetu obou eg tratí obě strany. Sancho se zatím neomluvil a třetím měsícem trénuje v Akademii. Některé zdroje uvádí, že „trénuje jako zvíře" a někteří spoluhráči si přejí jeho opětovné zařazení do prvního týmu. Nicméně podle předchozích problémem mezi Cristianem Ronaldem a Ten Hagem se nezdá pravděpodobné, že by tato sága měla šťastný konec.


Deník The Mirror dodává: „Vzhledem k tomu, že Rashford, Martial a Antony mají kolísavou formu, tvrdohlavý postoj Ten Haga škodí týmu." Podle médií má problém i s dalšími hráči, konkrétně Anthony Martial se osočil vůči strategii nizozemského kouče. Sám manažer přiznal, že jeden nebo dva hráči s ním osobně diskutovali o tom, co se jim nelíbí.

Flashback Nemanji Matiče

Bývalý spoluhráč Sancha prozradil, jaký byl rozdíl mezi jeho působení v Chelsea a Manchesteru United. V Chelsea vyzdvihoval profesionální přístup všech hráčů, zatímco v United mívali právě Jadon Sancho, Paul Pogba a další hráči problémy s docházkou. Štvalo to nejen vedení, ale zejména ostatní hráče. Matič se společně s ostatními poctivci rozhodli vytvořit interní disciplinární komisi, kde pokutovali hříšníky. Za jednu sezonu dokonce vybrali 75 000 liber.


Zdroj: mirror.co.uk, espn.co.uk, goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.