Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Premier League 2023/24: Nominace na nejlepší brankářský zákrok

Vítězem ankety se stal zákrok Thomase Kaminskiho z listopadu.

Srpen 2023: Alisson Becker (Newcastle - Liverpool 1:2)

Alisson Becker pomohl svému týmu neuvěřitelným zákrokem proti Almironově dělovce z voleje. Liverpool si i díky jeho zákroku odvezl tři body ze St. James Parku i přesto, že hrál o jednoho hráče méně.

Senzačním zákrokem umlčel radující se fanoušky Strak, kteří nevěřili svým vlastním očím.

Září 2023: Robert Sanchez (Chelsea - Aston Villa 0:1)

Robert Sanchez si připsal výborný zákrok proti Aston Ville, když zneškodnil pumelici hostujícího hráče po rohovém kopu. Bohužel, ani tento skvělý zákrok nepomohl Chelsea k bodovému zisku na domácím hřišti.

Říjen 2023: Alphonse Areola (Aston Villa - West Ham 4:1)

Francouzský gólman ve službách West Hamu, Alphonse Areola, získal ocenění za nejlepší zákrok měsíce října, za tento skvělý zákrok. Domácí Douglas Luiz se pokusil technicky zakroutit míč do pravého horního rohu, ale Areola byl proti a zneškodnil tak téměř jistý gól.

Listopad 2023: Thomas Kaminski (Luton - Crystal Palace 2:1)

Nováček soutěže se nedokázal udržet v nejvyšší soutěži, ale zanechal velmi dobrý dojem, když potrápil nejednoho favorita. Belgický brankář Thomas Kaminski se uvedl v Premier League hned několika solidními zákroky.

A právě tento zákrok z listopadu 2023 byl zvolen jako nejlepší zákrok sezony.

Prosinec 2023: Wes Foderingham (Sheffield United - Liverpool 0:2)

Wes Foderingham předvedl výborné reflexy proti Salahovému voleji po rohovém kopu.

Leden 2024: Jordan Pickford (Fulham - Everton 0:0)

Na konci ledna se vyznamenala anglická jednička Jordan Pickford. Svým zákrokem zabránil téměř jistému gólu a pomohl tak Evertonu k zisku důležitého bodu. V té době čelil Everton odpočtu bodů za porušení pravidel.

Únor 2024: Mark Flekken (Wolves - Brentford 0:2)

Nizozemský reprezentační gólman Mark Flekken podržel výborným zákrokem svůj tým po neméně povedené akci domácího celku. Ve spolupráci s tyčkou zamezil ve skórování domácího hráče a pomohl tak k zisku tří bodů.

Březen 2024: Matz Sels (Nottingham Forest - Liverpool 0:1)

Další belgický brankář, tentokrát ve službách Nottinghamu Forest, Matz Sels, si připsal skvělý zákrok proti Liverpoolu. Po rohovém kopu nešťastně jeho spoluhráč hlavičkoval do odkryté brány, ale včasnými reakcemi zabránil jistému gólu.

Duben 2024: Andre Onana (Manchester United - Burnley 1:1)

Andre Onana nemá za sebou nejlepší sezonu stejně jako celý Manchester United. Na co může být ale pyšný, je jeho výborný zákrok proti Burnley, když po tečované střele z voleje dokázal včas zareagovat a skvělým reflexem zabránit ve skórování.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.