Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Prohráli jste ligu v Goodison Parku, vyvolávali fanoušci Evertonu

Jürgen Klopp na Goodison Parku © iconsport.photo

Liverpool prohrál derby na půdě Evertonu a výrazně si tak zkomplikoval boj o titul. Fanoušci Evertonu se vysmívali svým rivalům. Proč Liverpool selhal?

Ve včerejší dohrávce 29. kola padl Liverpool na půdě svého městského rivala z Evertonu 0:2. Zahozené šance, špatná defenzíva, to všechno přispělo k tomu, že se Liverpoolu vzdaluje vysněný titul. Zpětně se dá říci, že osudným soupeřem Kloppovi družiny byl rival z Manchesteru United, nad kterým ani jednou nedokázali vyhrát a oba duely v Premier League s ním pouze remizovali, a v FA Cupu dokonce prohráli až v prodloužení.

Na Goodison Parku byl Liverpool aktivnějším týmem a tvořil si více šancí. Stejně jako v Crystal Palace, tak i zde byl tým Jürgena Kloppa impotentní a neskóroval. Po druhém gólu zásluhou Dominica Calverta-Lewina začali zpívat domácí fanoušci: „Prohráli jste ligu v Goodison Parku.”


Propad Salahovi formy a zranění hráčů

Nejhoršími hráči na hřišti byli Darwin Núňez, Ibrahima Konaté, ale také Mo Salah, kterému se příliš nedaří po návratu z afrického poháru. Předtím se podílel na gól téměř v každém zápasu, nyní se spíše trápí, což deklarují poslední výsledky Liverpoolu.

Možná se na jeho propadu podepsalo také zranění, které utrpěl právě na africkém poháru. Salah ale není jediným, kdo se potýká s poklesem formy. Dominik Szoboszlai nebo Curtis Jones se potýkají také s poklesem formy, ale taky byli mimo hru delší dobu vinou zranění.

Celkově se hráči Liverpoolu potýkají s různými zraněními celou sezónu. Alisson Becker, Andy Robertson, Joel Matip, Diogo Jota nebo Alexander-Arnold, ti všichni chyběli Kloppovi.


Nadějný začátek vystřídala ztráta dechu a psychika hráčů

Před samotnou sezónou by málokdo pasoval Liverpool za hlavního adepta na zisk titulu. V průběhu sezóny se Kloppův tým potýkal s častými zraněními, což nepřidalo dojmu, avšak opak byl pravdou a Liverpool nadále sbíral body.

Liverpool zakončil kalendářní rok na prvním místě, ale fanoušky zmrazila zpráva z konce ledna o Kloppovém konci v týmu. Na druhou stranu, tato situace namotivovala hráče, aby pomohli svému manažerovi získat čtyř trofejí, čímž by přepsali anglické dějiny. Dosud se žádnému anglickému klubu nepodařilo získat čtyři trofeje v jedné sezóně.

Vše vypadalo nadějně, když Liverpool zdolal ve finále Carabao Cupu Chelsea a získal tak první trofej v sezóně. V polovině března přivítal Liverpool na domácí půdě Manchester City, což mělo napovědět o tom, kdo získá titul. I přes velké množství šancí Liverpoolu zápas skončil nakonec remízou 1:1.

O tři dny později čekal na Liverpool další tým z Manchesteru, tentokrát United, se kterým vypadl ve čtvrtfinále gólem na konci druhého prodloužení. Přišel šok, mentálně zocelené hráče Liverpoolu tento pozdní gól mentálně zlomil.

V lize přišly dvě výhry za sebou a vše nasvědčovalo tomu, že si Liverpool půjde pro titul a pokusí se vyhrát Evropskou ligu. Jenomže přišel další šok. Liverpool opět jel na půdu Manchesteru United, a nakonec zachraňoval remízu v 84. minutě Mo Salah z penalty.

Na Liverpool čekalo čtvrtfinále Evropské ligy, kde vyzvala italskou Atalantu Bergamo a byla z toho prohra 0:3. Tato prohra se podepsala na psychiku hráčů i v dalším ligovém utkání, když prohráli doma s Crystal Palace 0:1.

Ačkoliv Liverpool vyhrál odvetu Evropské ligy na půdě Atalanty 1:0, nic to neměnilo na faktu, že se rozloučil s druhou soutěží, a tak už zbývá pouze uspět v Premier League.

Po výhře 3:1 ve Fulhamu přišel další šok, když Liverpool prohrál na půdě Evertonu 0:2. Ze všech tří adeptů měl Liverpool nejvlídnější los, ale ke konci dochází hráčům nejen dech, ale i mentální síla.


Všechna čest Jürgenu Kloppovi

Jürgen Klopp přebíral tým, když byl v krizi a během devíti let ho opět vrátil mezi nejlepší kluby Anglie a světa. Jeho éra v klubu bude nezapomenutelná, když třikrát dovedl svůj klub do finále Ligy mistrů a jednou v něm uspěl.

V Premier League dokázal jedenkrát vyhrát, ale jinak bojoval o nejvyšší příčky.

Navzdory četným zraněním dokázal Klopp vytěžit ze svých hráčů maximum, ale nastolený trend nelze vydržet celou sezónu, navíc s týmem zužovaným častým zraněním a na všech frontách.

Fanoušci Evertonu možná měli pravdu, když zpívali, že prohrou na půdě Evertonu Liverpool ztratil naději na titul.

Kdyby Klopp získal všechny čtyři trofeje, nebo alespoň tři, byl by to dokonalý happy end, který se však nepotvrdil.

Soutěž ještě není u svého konce, může se stát ledacos, ale Jürgen Klopp si zaslouží velká slova chvály za to, co dokázal s klubem, navzdory posměškům některých fanoušků.


Přečtěte si také: Mauricio Pochettino kritizuje výkon svých hráčů

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.