Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Pochettino (možná) podporuje nového šéfa standardních situací

V Brentfordu se mu dařilo, co v Chelsea? © iconsport.photo

Mauricio Pochettino kupuje nejen hráčský personál. Skauti, technický šéf, uklízečky. Tedy lidé, kteří Chelsea dělají lepším místem mimo hřiště. Kdo bude dalším?

Kdo je Bernardo Cueva?

Jméno pro mnoho fotbalových fanoušků neznámé, ale experti ho dobře znají. To kvůli jeho velkému přínosu jednomu klubu Premier League: Brentfordu. Ale dříve byl také analytikem Chivas, se kterým vyhrál severoamerickou Ligu mistrů. V roce 2020 se stal "taktickým statistikem" Brentfordu, alespoň tak je jeho oficiální role popsána na webu.

Zabývá se ale spíš standardními situacemi. A v nich i díky němu Brentofrd vyniká. V sezóně 2021/22 byli čtvrtí v gólech ze standardek, v minulou sezónu sedmí. Ano, letos se jim tolik nedaří, ale to celkově celému týmu.



Pochettino se ale tohle tolik nelíbí. Nevidí moc potenciál v standardních situacích a vadí mu také, že s tím nemohl nic udělat, neboť ho koupili šéfové Blues.

Pochettino se vyjádřil trochu alibisticky a protiřečil si se svými minulými výroky: "Jsem hlavní trenér a budu rozhodovat o tom, jestli někteří lidé budou se mnou, nebo ne, nebo jestli k postranní čáře přidám další lidi, nebo ne. Někdy na nich [pracuji] já, někdy Jesus Perez [jeho asistent]. Jsme trenérský štáb, který už na standardních situacích pracuje."



"[Cuevův příchod] je nápadem majitele a sportovních ředitelů a my ho velmi podporujeme. Jsme si vědomi toho, že klub chce vytvořit globální rozšíření klubu, proto chce posílit dvěmi lidmi zde. Pokud sem přijdou nějací lidé, kteří nám pomohou svými znalostmi a budou lepší, velmi to vítáme. Nemůžeme jít proti věcem, které nám mohou pomoci být lepší a možná nám pomohou vyhrát zápasy," řekl trenér Chelsea.

Ještě se uvidí, jaký bude mít nový trenér impakt na rozehrávání standardek. Ale Pochettino mu třeba jednou poděkuje.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.