Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Patnáct hráčů, kteří by mohli opustit Chelsea v létě

Raheem Sterling © iconsport.photo

Chelsea suverénně ovládá poslední roky dění na přestupovém trhu. V létě plánuje pokračovat v přestupové politice. Aby mohla někoho nového získat do týmu, bude se muset zbavit některých hráčů a nebude jich málo.

Londýnská Chelsea se trápí druhou sezónu po sobě v Premier League. Londýnský klub byl v přestupovém období velmi aktivní, ale i přes příchod zvučných posil se stále trápí. Romana Abramoviche ve vedení klubu vystřídal americký miliardář Todd Boehly.

Klub nevypadá, že by chtěl odstoupit od získávání nových hráčů, a nejvíce se spekuluje o příchodu Victora Osimhena. Aby Boehly splňoval pravidla finanční udržitelnosti soutěže, je nezbytné, aby se klub zbavil některých hráčů. Podle některých zdrojů by mohlo až patnáct hráčů opustit Blues.

Které hráče se Chelsea chystá prodat?

1. Marc Cucurella

Španělský levý bek Marc Cucurella přestoupil do Chelsea za 65 milionů eur po výborné sezóně v dresu Brightonu. Po příchodu do Chelsea však svými výkony příliš nezaujal. Dvakrát chyběl svému týmu po dobu tří měsíců kvůli zranění, což vedlo k poklesu jeho tržní hodnoty z 55 milionů eur na 25. Po zranění odehrál celý zápas proti Newcastlu, který včera Chelsea vyhrála 3:2.


2. Thiago Silva

Ústřední postavou defenzívy Blues byl bezpochyby Thiago Silva, který v roce 2021 pomohl klubu k triumfu Ligy mistrů. Vzhledem k jeho úctyhodnému věku není příliš pravděpodobné, že by znovu prodloužil smlouvu, a je pravděpodobné, že klub na konci sezóny opustí.


3. Trevoh Chabolah

Odchovanec klubu Trevoh Chabolah dostal svou první šanci k prvnímu týmu v sezóně 2022/23, kde se uvedl velmi dobrými ,výkony. Bohužel pro něj i klub nenavázal v následujících sezónách na své výkony. Jeho jméno bylo spojováno s přestupem do Bayernu Mnichov, ale z přestupu sešlo. Je velmi pravděpodobné, že klub opustí v nadcházejícím létě.

4. Malang Sarr

Střední obránce Malang Sarr přišel do klubu zdarma z francouzského Nice v srpnu 2020. Během té doby putoval po hostováních, ale v prvním týmu se naplno neprosadil. Celkem odehrál za Chelsea pouze 21 zápasů napříč všemi soutěžemi.


5. Conor Gallagher

Conor Gallagher je aktuálním kapitánem Chelsea a momentálně patří k nejlepším hráčům Blues. Gallagher má platnou smlouvu do konce června příští roku. Pokud nedojde k dohodě ohledně prodloužení smlouvy, mohlo by se stát, že klub opustí. Během lednového přestupového okna o něj usiloval Tottenham.


6. Carney Chukwuemeka

Dvacetiletý střední záložník Carney Chukwuemeka přišel do Chelsea z Aston Villy za poplatek 18 milionů eur. Během tří sezón se v klubu výrazně neprosadil a v konkurenci Caiceda a Fernandeze bude mít těžké se prosadit.

7. Noni Madueke

Noni Madueke dostal v prvním týmu Chelsea omezený počet příležitostí. Přestoupil do klubu z PSV za 35 milionů eur, avšak častěji se na hřiště dostává z pozice náhradníka. V dresu Chelsea se mu podařilo skórovat pětkrát během 33 zápasů. Madueke patří mezi hráče, o jejichž odchodu by Chelsea mohla uvažovat.


8. Raheem Sterling

Raheem Sterling přestupoval do Chelsea s vysokými očekáváními. Nejlepší část kariéry prožil v dresu Manchesteru City, ale svou výkonost si nepřinesl na Stamford Bridge. Dokonce ho zastínil jeho bývalý spoluhráč z Manchesteru City, Cole Palmer.

Sterling patří k nejzkušenějším hráčům v kabině, ale jeho dosavadní výkony mu nezaručují místo v sestavě Blues pro další sezóny.

9. Kepa Arrizabalaga

Chelsea se pořádně sáhla do kapsy, když v roce 2018 získala Kepu Arrizabalagu z Athletica Bilbaa. Někdejší hráč baskického týmu přestupoval do Chelsea za 80 milionů eur, čímž se stanovil nejdražší přestup v historii fotbalu na postu brankáře.

V současné době je Kepa na hostování v Realu Madrid, ale příliš šancí nedostává. Podle jeho vlastních slov se nechystá vrátit na Stamford Bridge.


10. Ian Maatsen

Ian Maatsen je patří mezi hráče, kteří jsou považováni za perspektivní, ale nemají zaručené místo v základní sestavě. Momentálně hostuje v Borussii Dortmund, kde předvádí velmi slušné výkony. Je však otázkou, zda to bude pro vedení Chelsea dostatečným důvodem, aby ho zařadili do prvního týmu.


11. Lewis Hall

Devatenáctiletý obránce Lewis Hall putoval na začátku sezóny hostovat do Newcastlu, kde ale rovněž nedostává příliš šancí. Poslední minuty si připsal v půlce ledna proti Manchesteru City, kdy byl střídán na posledních pět minut. Šance mladého teenagera jsou velmi malé a spíše to vypadá, že se ho Chelsea zbaví v létě.


12. Hakim Ziyech

Zní to jako trochu klišé, ale když marocká superhvězda přestupovala do Chelsea, byla oslavována jako hvězda nizozemské Eredivisie. Během šesti let strávených v nizozemské lize patřil Hakim Ziyech k nejlepším hráčům soutěže.

Po přestupu na západ Londýna ale tvrdě narazil. V žádném případě nenavázal na své výkony z Holandska a v této sezóně dokonce zamířil na hostování do tureckého Galatasaray. Pro obě strany by mohl být jeho přesun z Chelsea přínosem.


13. Romelu Lukaku

Romelu Lukaku přestoupil do Chelsea z Anderlechtu s velkými očekáváními, že se stane nástupcem Didiera Drogby. Po přestupu byl poslán na hostování do West Bromwiche, kde nastřílel 17 branek v 35 vystoupení v Premier League - což bylo velmi slušné číslo.

V nabitém kádru Chelsea ale nedostal prostor, tak nakonec zamířil do Evertonu, kde dokázal ve čtyřech sezónách skórovat minimálně 10 gólů v Premier League, čímž si vysloužil přestup do Manchesteru United. V dresu Red Devils podával také slušné výkony, avšak jeho cesta ho zavedla do Interu Milán. V Serii A dokázal naplnit střelecký potenciál a ve dvou sezónách se dostal přes hranici dvaceti gólů.

Chelsea se rozhodla, že si koupí zpátky belgického ostrostřelce a zaplatila za něj 113 milionů eur. Výsledek byl bohužel kontraproduktivní, protože se v londýnském celku opět neprosadil. Momentálně hostuje v AS Řím, s jeho návratem to nevypadá příliš příznivě. Je velice pravděpodobné, že v létě bude prvním z hráčů, který nadobro opustí Blues.


14. David Datro Fofana

Mladý útočník David Datro Fofana zaujmul evropské skauty díky vynikajícím výkonům v dresu norského Molde. V souboji o jeho služby nakonec zvítězila Chelsea. Hráč přišel do klubu v půlce nejhorší sezóny za poslední léta a příliš šancí nedostal.

Na začátku sezóny byl poslán na hostování do Unionu Berlín, kde se příliš neprosadil. Aktuálně hostuje v Burnley, kde nastřílel 3 góly, na další asistoval, a to v pouhých sedmi zápasech. Vzhledem k přestupovým plánům Chelsea v nadcházejícím přestupovém období není vyloučené, že Fofana opustí klub.


15. Armando Broja

Armando Broja uzavírá patnáctku hráčů, kteří by mohli opustit Stamford Bridge. Navzdory nízkému věku, byl Broja velmi často zraněný, což ho stálo šanci bojovat o základní sestavu v nabitém kádru Chelsea. Momentálně hostuje ve Fulhamu.


Přečtěte si také: Chelsea udělala chybu, když nepřivedla Ronalda

Zdroj: football.london
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.