Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chelsea udělala chybu, když nepřivedla Ronalda

Cristiano Ronaldo © iconsport.photo

Někdejší poměrně překvapivé námluvy mezi Cristianem Ronaldem a Chelsea nakonec nevyšly. William Gallas toto rozhodnutí kritizuje a zdůrazňuje, že Ronaldova vítězná mentalita je přesně to, co Chelsea dnes chybí.

Námluvy s Chelsea nevyšly

Pětinásobný držitel Zlatého míče, Cristiano Ronaldo, ve své druhé sezóně u Red Devils nebyl herně vytížen, jak by si přál. Jeho konec na Old Trafford rozhodně nebyl takový, jaký by si sám hráč i fanoušci přáli. Na konci listopadu 2022 Ronaldo skončil své působení v Manchesteru United a vyhlížel nové angažmá.

Ronaldovo jméno bylo nejčastěji spojováno s jeho přesunem na Stamford Bridge. Blues tehdy hledali střelce a Ronaldo byl jedním z možných adeptů. Po neshodách mezi manažerem a vedením Blues dal Ronaldo nakonec přednost Saudské Arábii, kde prokazuje vynikající formu.


Chybí vítězná mentalita

Bývalý zadák Chelsea William Gallas tvrdí, že Chelsea udělala chybu, když nepodepsala Ronalda. Celou situaci komentoval slovy:

„Cristiano byl k dispozici pro podpis a Chelsea by byla pro něj dobrým klubem. Každý ví, jaký dopad má Cristanova vítězná mentalita v kabině. Celý tým by mohl profitovat z jeho vítězné mentality, byla to chyba klubu, že ho nepodepsal.”

Místo toho Chelsea dávala přednost mladším útočníkům, jako Nicolas Jackson nebo Christopher Nkunku. Nově se spekuluje o příchodu Victora Osimhena na Stamford Bridge. Všichni tři jsou bezpochyby kvalitní útočníci, ale bez kvalitní podpory a zkušeností, jsou takové příchody kontraproduktivní.

Chelsea potřebuje TOP útočníka, pokud chce bojovat o nejvyšší příčky Premier League. Toho dosáhne pouze v případě, že bude mít kvalitního útočníka, který vstřelí minimálně 20 gólů za sezónu.

Nicolas Jackson vstřelil jen 8 gólů ve 23 zápasech, což je pro útočníka v takovém týmu velmi málo. Nejlepším střelcem týmu v Premier League je ofenzivní záložník Cole Palmer s deseti přesnými zásahy.


Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.