Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Palmer svou gólovou show proti Evertonu lámal rekordy

Cole Palmer © iconsport.photo

Fotbalisté Chelsea šesti góly sestřelili Everton a opět u toho nechyběl Cole Palmer. Jaký rekord se mu tentokrát podařilo prolomit?

Mladý Angličan se na demolici Karamelek podílel už během úvodní půlhodiny hattrickem. Po změně stran z penalty skóroval dokonce počtvrté a kromě toho, že v čele tabulky střelců dohnal Erlinga Haalanda, překonal také dva rekordy.


Ten první se týká pouze jeho klubu. Palmer se totiž stal prvním hráčem v dějinách Chelsea, jenž se trefil v sedmi po sobě jdoucích zápasech hraných na Stamford Bridge. Definitivně se tak odtrhl od velkých postav klubové historie Didiera Drogby a Eidura Gudjohnsena. Oba na domácím stánku Blues skórovali jen v šesti kláních v řadě.

Druhý rekord je celoligový. Palmer svým perfektním představením, kdy se už v úvodní půlhodině trefil levačkou, pravačkou i hlavou, zkompletoval hattrick a stal se prvním fotbalistou, který v nejvyšší anglické soutěži zaznamenal hned dvě třígólová představení před dovršením 22 let.

Nechtěný v Manchesteru City

Stále teprve 21letý hráč tak znovu potvrdil, že se mu po letním přestupu z Manchesteru City, kde mu nebyl slíben dostatečný prostor, nebývale daří. Při 27 startech v Premier League se přímo podílel na jen těžko uvěřitelných 29 brankách a svým posledním galapředstavením se navíc v čele tabulky střelců vyrovnal Erlingu Haalandovi hrajícímu právě za loňského šampiona.



Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.