Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mohamed Salah proti Manchesteru United trhal rekordy

Mohamed Salah © Iconsport.photo

Mohamed Salah má za sebou další ze svých historických večerů. Ačkoliv z mého pohledu patřil mezi nejslabší na hřišti, svou penaltou Liverpoolu zachránil remízu. Jen o to ale nešlo.

Liverpool dnes odehrál na Old Trafford šlágr 32. kola Premier League. Nevyšlo to. První půle ohromně dominantní, ale jen s 1 gólem, druhý poločas plný chyb včetně těch v ofenzivě, kterých se nevyvaroval ani Mohamed Salah, na němž spousta útoků The Reds končila, spoustu protiútoků Manchesteru United započalo u něj, spálil velkou gólovku, přičemž jednu moc dobrou šanci spálil už v prvním dějství. Ačkoliv mu zápas nevyšel, nakonec měl dost sebevědomí na to, aby si vzal klíčovou penaltu, kterou proměnil a určil konečné skóre na 2:2

Historický gól

Ačkoliv Salah opravdu neodehrál dobré utkání a jeho gól znamenal "jen" remízu, zapsal se do historie, respektive do ní zapsal Salaha. Manchester United totiž v historii Premier League nikdy nedostal od žádného borce více gólů, než právě od Salaha. Doposud byl největším specialistou na Red Devills nejlepší střelec dějin Premier League Alan Shearer s 10 góly. Toho nedávno Salah srovnal, ale touto penaltou jeho počin dokonce překonal. Touto statistikou to ale nekončí. Mohamed Salah je opravdu fenoménem, na který bude Old Trafford dlouho vzpomínat, a v dobrém to nebude.

1 rekord nestačí

Salah je zároveň nejlepším střelcem v dějinách Old Trafford v pozici hostujícího hráče. Rovnou 6 ze svých 11 gólů totiž vstřelil právě na svatostánku Manchesteru United. To ale pořád není všechno. V Premier League totiž Mohamed Salah slavil gól na Old Trafford ve 4 zápasech v řadě, což také nikdo nikdy nedokázal. Je ale velká škoda, že své statistiky ještě více nevylepšil. Šancí na to měl dost a výrazně by to pomohlo právě i Liverpoolu. Ten díky remíze přišel o vedení v Premier League a je druhý o skóre za Arsenalem.

Mohamed Salah a Harvey Elliott

Přečtěte si také: Co po zápase s Manchesterem United řval Enzo Fernandéz na Masona Mounta?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.