Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mezinárodní povinnosti hráčů Chelsea: Nehrající Palmer a skvělý Madueke

Palmer nehrál, ale i tak trénoval © iconsport.photo

Jak se dařilo hráčům Blues o reprezentační pauzu v dresech svých nároďáků? Kdo překvapil? Přečtěte si krátký souhrn toho nejdůležitějšího.

Anglie: Cole Palmer, Ben Chilwell a Conor Gallagher

Hned 3 hráče si Gareth Southgate přivolal na prestižní přáteláky s Brazílií a Belgií. Gallagher i Chilwell nastoupili ze základu do zápasu s Brazílií, ale prohru odvrátit nedokázali. Proti Belgii nastoupil od začátku pouze Ben Chilwell. Překvapivé je, že i přes svou formu nezasáhl ani do jednoho zápasu Cole Palmer. Asi není Southgatův oblíbenec.




Argentina: Enzo Fernandéz

Enzo je rozhodně hráčem, se kterým počítají do nominace do národního týmu pokaždé. Nejdřív zápas se Salvadorem, proti kterému dal gól a poté zasáhl i do mače s Kostarikou, bohužel už ne gólově. Je to znamení, že ho Pochettino ve skutečnosti používá špatně a měl by se nechat inspirovat Lionelem Scalonim, trenérem argentinské repre? Uvidíme.

Ekvádor: Moises Caicedo

Když jsme u nehorázně drahých záložníků, kterým se nevede v klubu, Moises Caicedo byl povolán jako jedna z hvězd momentálního celku a po boku sparťana Angela Preciada měli sehrát přáteláky s Guatemalou a Itálií. První zápas vyhráli, ale bez Caiceda. A proti Itálii nepřekvapivě prohráli 2:0. Nejsou rozhodně na této úrovni. Třeba ani Caicedo není na světové úrovni.

Srbsko: Djordje Petrovic

Skvělý brankář přišel do nominace Srbska, otázka byla, jestli si zachytá. Neboť jeho konkurence je zkušenější a v nějakých aspektech hry víc vyzrálá. První zápas sehráli s kontroverzním Ruskem, které je ale rozdrtilo 4:0. V zápase neukázal Petrovic, co v něm je. Proti Kypru už nehrál, ale tým bez něj zvládl vyhrát 1:0.


Senegal: Nicolas Jackson

Senegal měl s nabušenou skvadrou odehrát přátelská utkání s Gabonem a Beninem. Obě dvě vyhráli, Jackson zasáhl do prvního, bohužel ne gólově. Tuhle situaci bych nazval obrácený Enzo Fernandéz: v národním týmu nic moc, v klubu je to lepší. Snad se mu s návratem do Londýna vrátí dobrá forma.

Španělsko: Marc Cucurella

Marc Cucurella byl i přes veškerý „hate" a očekávání povolán na 2 přáteláky Španělska. Proti Kolumbii nehrál, zato proti Brazílii odehrál celý zápas. Nestíhal ani Viniciuse, ani později Douglase Luize, proto byl hodnocen na webu Livesport známkou 6.2.


Ukrajina: Mykhailo Mudryk

Nedobře hrající hráč v Chelsea se chtěl aspoň na mezinárodní scéně předvést a pomoct Ukrajině ke kvalifikaci na EURO 2024. A povedlo se jim to: 2 výhry 2:1 nad Bosnou a Hercegovinou, potažmo Islandem. V obou zápasem odehrál celých 90 minut a proti Islandu dal rozhodující gól v 84. minutě z přízemní střely mimo vápno. Druhý Enzo?

Bonus: 3+2 pro Maduekeho

Noni Madueke předvádí smíšené výkony za Chelsea. I tak byl povolán na kvalifikaci na mistrovství Evropy U21 na zápasy s Ázerbájdžánem a Lucemburskem. Pravda, nejsou to silní soupeři, ale i tak ukázal Madueke svou třídu: gól proti prvním a 3+1 proti druhým. Ve skupině jsou díky tomu druzí, ale pouze o skóre. Madueke se tím stal společně s Fabiem Silvou a Youssoufem Moukoko druhým nejlepším střelcem turnaje. Kam se ale hrabe na Elliota…

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.