Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Liverpool: Amorim chce přivést s sebou několik hráčů

Ruben Amorim během zápasu Sportingu © iconsport.photo

V posledních dnech je Rubin Amorim spojován s přesunem na lavičku Liverpoolu. Koho by portugalský manažer vzal do Anglie s sebou?

Ruben Amorim je nejpravděpodobnějším kandidátem na post manažera Liverpoolu

Liverpool přezimoval na konci roku na první příčce, kterou ztratil až teprve nedávno, kde jej vystřídal v čele Arsenal. Po včerejším zaváhání na domácí půdě proti Fulhamu a klopýtnutí Arsenalu s Aston Villou je na první příčce Manchester City. Šance na titul se tak výrazně snížily, zejména po ztrátě bodů s Crystal Palace na domácí půdě. Opak se však stal pravdou a sen na zisk alespoň tří trofejí se pomalu rozpadá.

Liverpool zažil minulý týden ještě jeden šok, když na domácí půdě dostal výprask 0:3 ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Atalantě Bergamo. Odchod Jürgena Kloppa nemusí být takovou bombou, jak to ještě před chvílí vypadalo, ačkoliv nic není ztraceno.

Co je jisté, tak že německý manažer opustí kabinu Liverpoolu po dlouhých devíti letech. Dlouho se spekulovalo, že se stane jeho náhradníkem úspěšný manažer Leverkusenu a bývalý hráč Liverpoolu, Xabi Alonso. Ten i přes zájem několika velkoklubů se rozhodl v Leverkusenu zůstat a pokračovat v tom, co zahájil.

V posledních dnech se více hovoří o tom, že Kloppovým náhradníkem stane portugalský manažer Sportingu, Ruben Amorim, který rovněž vede svůj tým k titulu v nejvyšší portugalské soutěži. Nic však zatím není oficiálně potvrzeno, ačkoliv je jasné, že by si Amorim chtěl vzít s sebou některé své současné svěřence, pokud by se rozhodl trénovat Liverpool. Kteří hráči by mohli zamířit společně s manažerem do na Anfield Road okusit Premier League?

Viktor Gyokeres

Na vrcholu seznamu dominuje jméno Viktor Gyokeres, který po přestupu z Coventry do Sportingu Lisabon zažívá mimořádně úspěšné období, aniž by měl zkušenosti s fotbalem na nejvyšší úrovni, když vezmeme v potaz, že hrál „pouze” druhou nejvyšší anglickou soutěž, Championship.

Bilance Viktora Gyokerese v jednotlivých soutěžích:

Soutěž

Odehrané zápasy

Vstřelené góly

Asistence

Počet minut na gól

Odehrané minuty

Liga Portugal

27

22

10

110'

2 420'

Evropská liga

9

5

2

125'

622'

Allianz Cup

2

3

0

52'

155'

Taça de Portugal

5

6

4

60'

357'

Celkem

43

36

16

99'

3 554'

O hráče dlouhodobě projevuje zájem Arsenal, kde by ho Mikel Arteta rád přivítal ve svém týmu. Dokonce opustil zájem od Ivana Toneyho z Brentfordu, aby se mohl soustředit na nákup Švéda.

Arsenal však není jediným zájemcem o hráče. Chelsea hledá posily na všech frontách a útočník je prioritou číslo jedna. Manchester United je na tom podobně, jako Chelsea, a také hledá posily na téměř všech postech, proto by rád získal Gyokerese.

Největší šanci na získání hráče má stále Arsenal, jelikož příští ročník bude určitě hrát v Lize mistrů a v domácí soutěži patří k hlavním aspirantům na titul. Pokud ale Amorim přeci jen zamíří do Liverpoolu, karta se může obrátit.


Marcus Edwards

Marcus Edwards patří k ústředním postavám útočné fáze Sportingu Lisabon. Ačkoliv nedisponuje skvělými čísly, jako Viktor Gyokeres, jeho přínos pro tým je moc důležitý. Angličan hraje svou pátou sezónu v Portugalsku, kam odešel poté, co se nedokázal prosadit v prvním týmu Tottenhamu Hotspur.

Dnes 25letý hotový hráč měl v mládežnických týmech zajímavou přezdívku, říkalo se o něm, že je „další Lionel Messi”.

Bilance Marcuse Edwardse v jednotlivých soutěžích:

Soutěž

Odehrané zápasy

Vstřelené góly

Asistence

Počet minut na gól

Odehrané minuty

Liga Portugal

23

4

4

329'

1 313'

Evropská liga

10

1

3

591'

591'

Allianz Cup

3

0

0

0'

147'

Taça de Portugal

5

1

1

289'

289'

Celkem

41

6

8

289'

2 340'


Goncalo Inacio

Liverpool bude potřebovat posílit také v obraně. Goncalo Inacio má sice teprve 22 let, ale jeho sebevědomé výkony dokazují, že je možná čas přestoupit do většího klubu. V portugalské reprezentaci se prosadil teprve minulý rok, ale svými výkony v kvalifikaci patřil k nejlepším hráčům s průměrným hodnocením 7,7.

Hodnota hráče roste s jeho věkem i výkony a momentálně je ceněn na 40 milionů eur. 186 centimetrů vysoký střední obránce dokáže zahrát i na postu defenzivního záložníka. V Evropské lize pomohl týmu třemi góly.

Bilance Goncala Inacia v jednotlivých soutěžích:

Soutěž

Odehrané zápasy

Vstřelené góly

Asistence

Počet minut na gól

Odehrané minuty

Liga Portugal

26

1

1

1 944'

1 944'

Evropská liga

9

3

0

229'

686'

Allianz Cup

3

0

0

0'

270'

Taça de Portugal

4

0

0

0'

176'

Celkem

42

4

1

769'

3 076'


Velkou roli bude samozřejmě hrát, zda Ruben Amorim vůbec zaujme post manažera v Liverpoolu.

Přečtěte si také: Přestupové spekulace: Liverpool má téměř jistou náhradu za Kloppa

Zdroj: premierleague.cz, footballinsider247.com, givemesport.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.