Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jürgen Klopp: Pokud Manchester United nezlepší hru, Arsenal vyhraje

Jürgen Klopp na Old Trafford © iconsport.photo

Liverpool remizoval s United a pustil Arsenal do čela. Klopp nyní varuje Red Devils před Arsenalem, který je na tom v aktuální formě mnohem lépe.

Liverpool ztratil body na Old Trafford, když remizoval 2:2, a to díky penaltě z 84. minuty, kterou proměnil Mo Salah. V bitvě dvou nesmiřitelných rivalů ukázal Liverpool více, ale ke třem bodům to nestačilo.

Boj o titul je nicméně stále otevřený, nejtěžší rozpis má Arsenal, který zavítá v předposledním kole právě na půdu Manchesteru United. Jürgen Klopp varuje svého soka, Erika ten Haga, před Arsenalem, na který rozhodně nebude stačit výkon, jakým se Red Devils prezentovali ve včerejším zápase proti Liverpoolu.

Na otázku, zda bude 11. května fandit Manchesteru United, odpověděl: „Pravděpodobně. Arsenal má skvělý tým, pokud United nezlepší svůj výkon, Arsenal vyhraje, tím jsem si stoprocentně jistý. Mrzí mě to, ale je to tak.”


Titul máme stále ve svých rukou

Nedělní zápas byl druhou zastávkou na Old Trafford za tři týdny. Dohromady Kloppovi svěřenci vyslali dohromady 53 střel, ale ani v jednom případě to nestačilo na vítězství. Včerejší remíza bolí o to víc, že Liverpool ztratil výhodu lepšího postavení před Arsenalem a Citizens. Podle něj měli vyhrát oba zápasy proti Red Devils, ale zároveň dodává, že není důvod k panice.

Ačkoliv Liverpool čekají slabší soupeři, rozhodně to nechce pojat stylem, že by hrál na co nejvíce vstřelených branek. Na Arsenal totiž ztrácí 9 gólů v brankovém rozdílu, a před Manchesterem City má náskok pouhého bodu.

Zároveň není překvapený průběhem poslední části sezóny. „Čelo tabulky se může ještě proměnit, ale na konci chceme být první právě my. Není to nejlepší výsledek (s United) a mnohem lepší je vést tabulku s odstupem bodů, ale jsme připraveni bojovat,” řekl Klopp.


Boj o titul nabídne strhující podívanou

Do konce Premier League zbývá sedm kol a ve hře je maximálních 21 bodů. Ani jeden z trojice aspirantů na titul již nebude hrát proti sobě. Jak vypadá současná tabulka?

Pozice

Tým

Z

V

R

P

G

RS

B

1.

Arsenal

31

22

5

4

75:24

51

71

2.

Liverpool

31

21

8

2

72:30

42

71

3.

Manchester City

31

21

7

3

71:31

40

70

Nejlepší postavení má Arsenal, který dokázal vyhrát s oběma soupeři jedenkrát, a dvakrát remizovat. Liverpool se Citizens dvakrát remizovali 1:1. Gunners ale čelí nejsložitějšímu rozlosování z celé trojice. Jakým soupeřům bude čelit zmíněná trojice?

Tým

GW 33

GW 34

GW 29

GW 35

GW 36

GW 37

GW 38

Arsenal

AVL (H)

WOL (A)

CHE (H)

TOT (A)

BOU (H)

MUN (A)

EVE (H)

Liverpool

CPA (H)

FUL (A)

EVE (A)

WHU (A)

TOT (H)

AVL (A)

WOL (H)

Man City

LUT (H)

TOT (A)

BRI (A)

NOT (A)

WOL (H)

FUL (A)

WHU (H)

Vysvětlivky:

GW Hrací týden

H - Domácí zápas

A - Venkovní zápas

Přečtěte si také: Pep Guardiola: Rád kritizuji své svěřence před kamerou pro své ego

Zdroj: bbc.com, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.