Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Pep Guardiola: Rád kritizuji své svěřence před kamerou pro své ego

Guardiola s Grealishem po zápase © iconsport.photo

Guardiola byl nařčen za konfrontaci svého hráče. Španělský manažer však vylučuje, že by kritizoval Grealishe za výkon a sarkasticky odpověděl novinářům.

Manchester City odehrál v sobotu jeden z klíčových zápasů této sezóny proti Arsenalu. S konkurentem v boji o titul selhal a na domácím hřišti remizoval 0:0. Jack Grealish nastoupil na závěrečnou půlhodinu, ale ani on nedokázal pomoci Citizens k žádané brance a výhře nad svým sokem. Vůbec po 57 zápasech na domácím hřišti Manchester City nedokázal skórovat ani jednou.

Jack Grealish momentálně neprožívá nejlepší období. zejména kvůli častým zraněním. V aktuální sezóně vstřelil zatím pouze tři branky a na dvě asistoval. Po zápase s Arsenalem kamery zachytily, jak Pep Guardiola dost výrazně gestikuluje vůči hráči. Celý incident trval zhruba dvacet vteřin.

Guardiola vyvrátil spekulace, že by byl s Grealishem nespokojený, spíše naopak. Španělský manažer trvá na tom, že anglický reprezentant je zpátky ve své nejlepší formě a že potřebuje, aby všechny hvězdy týmu podávaly co nejlepší výkony, aby Manchester City mohl zopakovat loňský treble.


Po svých hráčích vyžaduji, aby byli sami sebou

„Měl jsem pocit, že je Jack zpátky. V náladě, na tréninku, v touze atd. Teď jsem spokojený. Jediné, co po hráčích chci, je, aby byli sami sebou, bez ohledu na to, jestli předvádí nejlepší výkon nebo ne,” řekl Guardiola.

„Jack je oddaný a potřebujeme každého. V nabitém programu, s ohledem na marodku týmu, potřebujeme opravdu každého. Každý má své místo v týmu a jejich příspěvek byl důležitý.”

Guardiola aneb sarkasmus v hlavní roli

Guardiola byl po zápase veřejně odsouzen mnoha lidmi i osobnostmi za své jednání s Jackem Grealishem po závěrečném hvizdu. Hlasatel Richard Keys se hlasitě zlobil na manažera Citizens a směroval ho do šaten.

„Nech si to do šatny! Všechno je to kvůli kamerám, ne? Je to tak únavné! Jdi do šatny…” řekl Keys pro beIN Sports.

Guardiola nezůstal pozadu a na tiskové konferenci na daný incident sarkasticky odpověděl: „Ano, dělám to kvůli kamerám, pro své ego. Jsem slavná osobnost týmu.”

„Nejdu poznat, proto potřebuji kamery kvůli svému egu, ať mohu jít spokojeně spát, to je ten důvod. Vždy se snažím o to, abych mohl před kamerami kritizovat své hráče, aby se cítili špatně.”

„Obzvláště když Erling vstřelí tři góly, všechna chvála musí být na mě, ne na ně, proto používám kamery. Má rada zní, příště nás netoč a nebude žádný problém.”

 Podívejte se sami na video:

Zdroj: mirror.co.uk, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.