Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

EURO 2024: Které hráče z Manchester United uvidíme na šampionátu?

Harry Maguire a Luke Shaw © iconsport.photo

Manchester United je dalším týmem, který má ve svých řadách spoustu hráčů, kteří se mohou objevit na blížícím se EURU 2024 v Německu.

Manchester United bezesporu zažívá jednu z nejhorších sezón za celou historii Premier League. Vyřazení z Ligy mistrů, slabé výkony v Premier League, a to je čeká ještě finále FA Cupu proti městskému rivalovi. Pokud bude United pokračovat ve svých výkonech, dostanou výprask, což může být další ostuda.

Na EURU 2020 měl Manchester United celkem 12 svých zástupců. Kdo z hráčů má největší šanci dostat se na EURO 2024?

Podle prognóz a formy se zdá, že uvidíme nejspíše osm hráčů, což je potvrzení špatné formy.

EURO 2024: Anglie

Anglii uniklo vítězství na předchozím EURU, jehož finále se konalo ve Wembley, jen o vlásek. Ve finále tým Garetha Southgata nestačil v penaltovém rozstřelu na Itálii. Letos bude chtít toto zaváhání anglická reprezentace určitě napravit. Ve svém týmu má skvělé fotbalisty, kteří budou určitě pomýšlet na nejvyšší příčky.

Harry Maguire neodehrál příliš mnoho zápasů za United, ale letos patří k jejich nejlepším hráčům. V reprezentaci na něj nedá dopustit Gareth Southgate, a proto je potřeba počítat s tímto urostlým obráncem.

Dalším povolaným anglickým hráčem z řad Red Devils bude určitě Luke Shaw. Tento levý bek se těší mimořádné důvěry anglického manažera. Pokud se stihne plně zotavit ze zranění, musí se s ním počítat.

Aaron Wan-Bissaka a Mason Mount nepodávají natolik dobré výkony, aby mohli pomýšlet na nominaci na EURO 2024.

Šanci by mohl dostat zázračné dítě Kobbie Mainoo. Letos dostal dvakrát šanci v přátelských mezistátních zápasech a je velice pravděpodobné, že tato mladá kometa by mohla dostat pozvánku na EURO 2024. Do karet hraje fakt, že UEFA odsouhlasila rozšíření soupisky.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Harry Maguire

63

7

2

Luke Shaw

31

3

9

Kobbie Mainoo

2

0

0



EURO 2024: Portugalsko

Portugalští hráči mají dveře otevřené v Manchesteru United poté, co zde zanechal nesmazatelnou stopu Cristiano Ronaldo. V jeho první éře za klub nastupovala po jeho boku další portugalská hvězda - Nani.

V současném kádru najdeme dva Portugalce: Bruno Fernandes a Diogo Dalot. S oběma dvěma hráči se musí počítat, zejména Bruno Fernandes sehrál velmi důležitou roli ve výběru Portugalska.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Bruno Fernandes

64

20

19

Diogo Dalot

17

2

3



EURO 2024: Dánsko

Na posledním evropském šampionátu to bylo právě Dánsko, které vypadlo až v semifinále s Anglii. Dánsko postoupilo ze skupin s odřenýma ušima, když dokázalo zvítězit pouze nad Ruskem 4:1, ale zbytek svých zápasů prohrálo, včetně Finska.

Nakonec postoupil na úkor Finů a Ruska, jenom kvůli lepší bilanci v rozdílu skóre (+1). V osmifinále deklasovalo Wales a ve čtvrtfinále si bohužel poradilo i s českým výběrem, který prošel dál přes Nizozemsko.

Na turnaji došlo také k nešťastnému incidentu, když zkolaboval současný hráč Manchesteru United, Christian Eriksen.

Právě Eriksen a Rasmus Hojlund jsou hlavními adepty na nominaci pro nadcházející EURO 2024.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Christian Eriksen

128

40

30

Rasmus Hojlund

12

7

1



EURO 2024: Skotsko

Scott McTominay patří mezi nejlepší střelce Manchester United v této sezóně. Tento defenzivní záložník byl i ústřední postavou Skotska v evropské kvalifikaci, celkově dokázal vstřelit sedm gólů a na tři přihrát, což je neuvěřitelné.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Scott McTominay

49

8

3


Přečtěte si také: EURO 2024: Které hráče z Liverpoolu uvidíme na šampionátu?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.