Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

EURO 2024: Které hráče z Liverpoolu uvidíme na šampionátu?

Virgil van Dijk © iconsport.photo

Po Chelsea si posvítíme na Liverpool, který nabízí více hráčů než Blues. Předpokládá se, že osm hráčů dostane šanci, přičemž další dva by mohli získat dodatečné místo.

Po dlouhé době končí éra Jürgena Kloppa v Liverpoolu. Ještě před několika týdny vše vypadalo růžově a byl ve hře zisk čtyř trofejí. Poté však přišly zkraty a Kloppovým svěřencům došel dech.

V minulém zápase Liverpool rozdrtil Tottenham 4:2 a zamaskoval nedávnou slovní potyčku mezi německým manažerem Jürgenem Kloppem a Mohamedem Salahem.

Nyní je zřejmé, že Liverpool ani v Premier League neuspěje a Klopp odejde „pouze” s jedinou trofejí, když se mu podařilo získat anglický ligový pohár.

Do konce Premier League zbývají tři kola. Fanoušci Liverpolu nemusí smutnit. Některé své oblíbené hráče brzy uvidí v akci na blížícím se Mistrovství Evropy ve fotbale 2024.

Na Mistrovství Evropy ve fotbale 2020 zasáhlo celkem devět hráčů z Liverpoolu. Předpokládá se, že osm hráčů dostane šanci na závěrečný turnaj Mistrovství Evropy ve fotbale 2024. Před pár dny ohlásila UEFA rozšíření soupisky na celkem 26 hráčů. Zvyšuje se tak šance, že na šampionátu zasáhnou také další hráči ze soupisky Liverpoolu. Kteří hráči by se mohli podívat na EURO 2024?

EURO 2024: Anglie

Anglie pod vedením Garetha Southgatea bude opět pomýšlet na nejvyšší mety. Jejich cílem bude výhra na evropském šampionátu konaném v Německu.

Lze předpokládat, že Gareth Southgate povolá do svého týmu obránce Trenta Alexandera-Arnolda a Joea Gomeze. Šanci by mohli dostat také mladíčci Curtis Jones nebo Harvey Elliott poté, co UEFA potvrdila rozšíření soupisky.

Nikdo jiný ze soupisky Liverpoolu nepřipadá v úvahu.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Trent Alexander-Arnold

23

2

5

Joe Gomez

13

0

0

Curtis Jones

0

0

0

Harvey Elliott

0

0

0


EURO 2024: Francie

Na soupisce Liverpoolu najdeme pouze jediného francouzského hráče, a to obránce Ibrahima Konatého. V této sezóně dostal zatím největší prostor, co se týče počtu odehraných zápasů. Za francouzskou reprezentaci má za sebou několik zápasů a nechyběl ani v posledním přátelském zápasu proti Chile.

Pikantní je, že Francie hraje ve skupině proti Nizozemsku, kde hrají Konatého spoluhráči.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Ibrahima Konaté

14

0

0


EURO 2024: Maďarsko

Maďarsko se také kvalifikovalo na závěrečný turnaj v Německu bez výrazných potíží. Kapitánem Maďarska je jeden z jejich největších talentů poslední doby, Dominik Szoboszlai. V Liverpoolu se zatím naplno neprosadil, ale má potenciál, tento teprve 23letý Maďar.

Maďarsko hraje ve skupině A, kde narazí na Německo, Švýcarsko a Skotsko. Szoboszlai tak narazí na svého spoluhráče Andrewa Robertsona ze Skotska.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Dominik Szoboszlai

40

12

5


EURO 2024: Nizozemsko

Nizozemsko je další tradiční fotbalovou zemí, která pravidelně startuje na fotbalových šampionátech. Kdo jiný by měl vést svou zem v boji o titul mistra Evropy než kapitán Liverpoolu, Virgil van Dijk.

Součástí soupisky bude také levé křídlo Cody Gakpo, který má celkem slušná čísla v nizozemské reprezentaci.

Doplnit ho může eventuálně ještě záložník Ryan Gravenberch, který byl na soupisce v posledních dvou zápasech Nizozemska, ale do hry nezasáhl.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Virgil van Dijk

66

7

0

Cody Gakpo

29

9

4

Ryan Gravenberch

11

1

0


EURO 2024: Skotsko

Andrew Robertson patří mezi nejlepší levé beky v Premier League, což dokazuje svými výkony v dresu Liverpoolu. Robertson je kapitánem skotského národního týmu a bude tak vést svou zemi v Německu.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Andrew Robertson

69

3

8


Přečtěte si také: EURO 2024: Které hráče z Chelsea uvidíme na šampionátu?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.