Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

EURO 2024: Které hráče z Arsenalu uvidíme na šampionátu?

Declan Rice a Bukayo Saka © iconsport.photo

Celkem sedm hráčů Arsenalu figuruje na již zveřejněných nominacích svých zemí, které budou startovat na EURO 2024. Start dalších tří hráčů je očekáván.

Arsenal zažil jednu z nejlepších sezón v Premier League, co se týče zisku bodů, ale stejně skončil druhý, dva body za Manchesterem City.

Na EURO 2020 měl Arsenal nejmenší zastoupení od roku 1996. Na tehdejším evropském šampionátu startovali pouze čtyři hráči.

Nyní bude toto číslo daleko vyšší. Podle dosud zveřejněných soupisek pojede na EURO sedm hráčů a další tři jména jsou očekávána v nominacích.

EURO 2024: Anglie

Anglie zatím marně čeká na titul na evropském mistrovství. Nejblíže k němu byla na předchozím EURO, jehož finále se konalo ve Wembley. Tehdejší soupeř Česka ze základní skupiny došel až do finále, kde čelil Itálii. Mužstvo Garetha Southgatea selhalo v penaltovém rozstřelu a z titulu se radovali hráči Itálie.

Anglie zveřejnila svou soupisku, na které najdeme tři hráče Gunners.

Na soupisce figuruje gólman Aaron Ramsdale. Ten v současnosti řeší odchod z Arsenalu, přednost dostává Španěl David Raya.

Mezi hráči v poli figurují Declan Rice a Bukayo Saka. Oba dva, zejména Declan Rice, mají za sebou povedenou sezónu.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Obdržené góly

Čistá konta

Aaron Ramsdale

4

5

2


Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Declan Rice

50

3

0

Bukyao Saka

32

11

7



EURO 2024: Belgie

Historicky nehrálo mnoho belgických hráčů v dresu Arsenalu. Střední obránce Thomas Vermaelen zanechal zatím největší stopu z trojice belgických hráčů. Na dobré cestě je útočník Leandro Trossard, který přišel z Brightonu do Arsenalu.

Belgie zatím nezveřejnila nominaci na blížící se evropský šampionát, nicméně se dá předpokládat, že Trossard bude součástí výběru.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Leandro Trossard

32

7

4



EURO 2024: Francie

Od vzniku Premier League zažil Arsenal nejlepší léta pod francouzským manažerem Arseném Wengerem. Tento zkušený stratég měl jedinou smůlu ve své éře. Proti němu stál ještě kvalitnější manažer a tým, a to Manchester United. Jejich rivalita v té době byla nepopsatelná.

Arsené Wenger byl známý tím, že si rád přiváděl francouzské hráče do svého týmu. V současnosti hraje za Arsenal pouze jeden Fracnouz, a to William Saliba. Saliba figuruje v nominaci na EURO 2024.

William Saliba má za sebou výbornou sezónu. Společně s Gabrielem Magalhaesem tvoří pevnou obrannou dvojici Arsenalu. O Salibu je zájem v celé Evropě.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

William Saliba

13

0

0



EURO 2024: Itálie

Pouze čtyři hráči z Itálie oblékali dres Arsenalu. Jeden z nich je Jorginho, který přestoupil na Emirates Stadium z městského rivala Chelsea. Jorginho figuruje mezi jména na soupisce zveřejněné italskou fotbalovou reprezentací.

Jorginho nepatří k nejvytěžovanějším hráčům, ale pokud nastoupí, své si odmaká. Rychlost není jeho doménou, ale ve spolupráci s Declanem Ricem, odvádí dobrou práci ve středu hřiště.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Jorginho

52

5

3



EURO 2024: Německo

Když pomineme jednotlivé země britských ostrovů, má Německo historicky čtvrté nejpočetnější zastoupení mezi cizinci v týmu Gunners. V minulosti zde zářili hráči jako Lukas Podolski nebo Mesut Özil.

V současnosti dělá radost Mikelu Artetovi předsezónní akvizice z Chelsea, Kai Havertz. Havertz bude reprezentovat Německo na domácím šampionátu a bude se snažit pomoci vyhrát EURO.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Kai Havertz

44

15

14



EURO 2024: Polsko

V Arsenalu dlouhá léta hájili branku polští brankáři. Wojciech Szczęsny a Lukasz Fabianski dlouho působili v londýnském klubu. První jmenovaný odchytal 181 zápasů, Fabianski pouze 78. Oba dva v klubu již nepůsobí.

Jediným aktivním hráčem v klubu je tak Jakub Kiwior. Nominace Polska není zatím známá, ale Kiwior na ní chybět rozhodně nebude.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Jakub Kiwior

21

1

0



EURO 2024: Španělsko

Španělsko je další baštou Arsenalu. Dohromady 18 hráčů ze Španělska, až dosud, hrálo za Kanonýry. Legendární španělský záložník Cesc Fabregas, Santi Cazorla nebo současný manažer Mikel Arteta.

V Arsenalu je nyní pouze jediný španělský hráč, a to gólman David Raya, který navíc nepatří Arsenalu, ale je kmenovým hráčem Brentfordu. Arsenal usiluje o jeho trvalý přestup a dá se očekávat, že bude součástí španělského týmu na nadcházejícím EURU.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Obdržené góly

Čistá konta

David Raya

4

3

1



EURO 2024: Ukrajina

Posledním adeptem na účast EURA 2024 je obránce Oleksandr Zinchenko. Do klubu přestoupil z Manchesteru City, a dlouhou dobu nastupoval na levé obraně. V poslední době nedostával příliš šancí v prvním týmu.

V ukrajinské reprezentaci patří mezi stabilní hráče základní jedenáctky. Přestože je Zinchenko obránce, dokázala se devětkrát gólově prosadit.

Statistiky v reprezentaci:

Hráč

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Oleksandr Zinchenko

60

9

5


Přečtěte si také: EURO 2024: Které hráče z Manchesteru United uvidíme na šampionátu?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.