Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Barcelona doufá, že se jí povede přivést Haalanda

Erling Haaland v zápase proti Česku © iconsport.photo

Barcelona doufá, že se jí ještě letos podaří přesvědčit norskou superstar, aby přestoupila na Camp Nou. Real Madrid tak už není jediným zájemcem o Haalandovy služby.

Rekonstrukce stadionu Camp Nou

Úřadující mistři loňské sezóny jsou po špatném startu aktuálně na druhém místě španělské LaLigy. Na vedoucí Real Madrid ztrácí osm bodů, zatímco náskok na třetí Gironu činí pouhé dva body.

Do této sezóny Barca vkročila s jedním handicapem. Poprvé od roku 1957 hraje na jiném stadionu než na ikonickém Camp Nou.

Důvodem je nevyhnutelná rekonstrukce legendárního stánku. Očekávaný návrat je odhadován na třetí čtvrtletí roku 2026. Nově zrenovovaný stadion bude nést název „Spotify Camp Nou” a pojme až 104 600 diváků.

Do té doby je Barcelona nucena hrát své domácí zápasy na stadionu Estadi Olímpic Lluís Companys s pouhou kapacitou 54 367 diváků.

Náhrada za Lewandowského

Katalánský celek poodhaluje své plány na letní přestupové období pro rok 2025. Barcelona se momentálně potýká s finančními problémy, ale doufá, že probíhající renovace stadionu Camp Nou ji pomůže vyřešit její potíže a poskytne finance k podepsání norského útočníka pro sezónu 2025-26.

Erling Haaland pokračuje ve svých výborných výkonech, když vstřelil 29 gólů za 34 zápasů. Dohromady Haaland vstřelil 81 gólů za 87 zápasů. Aktuální tržní hodnota hráče je 180 milionů eur.

Po odchodu Lionela Messiho se podařilo klubu přivést polskou legendu Roberta Lewandovského, který v srpnu oslaví své 36. narozeniny. Lewandowski bude pokračovat v klubu i v další sezóně, ačkoliv o jeho služby stály kluby ze Saudské Arábie.


Dobré vztahy mohou hrát zásadní roli

Haalandova agentka Rafaela Pimenta má výborný vztah s Barcelonou, což by mohlo hrát zásadní roli, kam Norovi kroky povedou. Není to tak dávno, co ještě před pár měsíci Real Madrid vábil Erlinga Haalanda k sobě do týmu.

Real Madrid už získal jednu superstar, když s největší pravděpodobností podepíše Kyliana Mbappého v létě.

V současnosti je Haaland v Manchesteru spokojený, kde hraje svou druhou sezónu. Je zároveň velmi pravděpodobné, že by mohl v blízké budoucnosti opravdu vyměnit Citizens, a zamířit do LaLigy.

Sám si myslím, že by přestup Haalanda do Barcelony byl mnohem zajímavější než do Realu Madrid. Po dlouhé době bychom mohli spatřit souboj dvou nejlepších hráčů, jako v éře Ronaldo - Messi. Na druhou stranu by neuškodilo, kdyby Haaland zůstal v Premier League, nechme se překvapit, co pro nás vymyslela budoucnost.


Přečtěte si také: Kolik by musel zaplatit Real Madrid, aby získal Haalanda?

Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.