Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kolik by musel zaplatit Real Madrid, aby získal Haalanda?

Erling Haaland s Brentfordem © iconsport.photo

Spekulace o možném přestupu Erlinga Haalanda do Realu Madrid nabírají na síle. Je však nepravděpodobné, že by byl přestup dokončen v brzké době. Na kolik by Haaland vyšel?

Erling Haaland patří k nejnebezpečnějším útočníkům na světě. Nedávno se objevily spekulace, že má údajně nakročeno do Realu Madrid. Manažer Citizens, Pep Guardiola, jasně tyto spekulace vyvrátil. Přesto, pokud by Real Madrid skutečně chtěl přivést produktivního Nora, musel by si sáhnout hluboko do kapsy.

Haaland přestoupil do Manchester City v létě 2022 z Borussie Dortmund, kde během tří sezón dokázal nasázet 86 gólů za 89 zápasů. V debutové sezóně v anglickém týmu vstřelil 52 gólů v 53 zápasech, což je opravdu dechberoucí.

V aktuální sezóně má na kontě zatím 19 vstřelených gólů za 24 odehraných zápasů. Nesmíme však zapomenout, že mladý Nor chyběl téměř dva měsíce vinou zranění chodidla.

Cenovka přesahující 200 milionů liber

Real Madrid byl varován Manchesterem City, že pokud by chtěl získat Erlinga Haalanda, musel by překonat stávající rekord, který dosud drží PSG, když přivedlo do svého týmu Neymara za 200 milionů liber.

Legenda Manchesteru City, Richard Dunne, okomentoval spekulaci svými slovy: „Pokud existuje výstupní klauzule stanovená ještě před podpisem smlouvy a někdo ji splní, tak se přestup může dokončit.”

„Erling prokázal své kvality v Dortmundu, kde byl nejlepším střelcem, na mezinárodní úrovní a nyní i v Premier League, která je považována za nejlepší soutěž na světě. Pokud jej bude někdo chtít odkoupit, bude ho to stát velké množství peněz.”

„Když přestupoval z Borussie Dortmund do Manchesteru City za 60 milionů eur, bude City požadovat minimálně trojnásobek. Všichni si přejeme, aby Erling zůstal, ale fotbal není o jednom hráči, a jestliže přijde správná chvíle, tak si Citizens poradí i bez něj, tak jako nyní, když se vrátil Kevin De Bruyne.”


Spojení s Realem Madrid dává smysl

Nedávno vynořené spekulace ohledně hráčova přesunu na Santiago Bernabeu zároveň dávají smysl. Hráč dokázal hned v první sezóně získat treble, díky čemuž hned v první sezóně dosáhl fotbalového olympu.

Richard Dunne věří, že hráč zůstane v klubu ještě minimálně dvě sezóny, a poté nastane čas, kdy by mohl zahájit novou kapitolu své fotbalové kariéry.

„Co jsem měl šanci zaslechnout, tak vím, že Haaland si momentálně užívá angažmá v Manchesteru City. Střílí góly, vyhrává zápasy, trofeje…a určitě bude chtít zopakovat treble,” dodal Dunne.

Dočkáme se v budoucnosti Realu Madrid, který bude mít ve svém týmu hvězdy? Představa Kyliana Mbappého a Erlinga Haalanda ve stejném dresu je velmi lákavá.


Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.