Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Vyhraje Arsenal titul?

Bukayo Saka © Iconsport.photo

Arsenal dále dokazuje, že loňská sezóna nebyla jen náhodou. Ve skvělých výkonech Artetova družina pokračuje i letos a je zapojena do boje o titul s Liverpoolem a Manchesterem City. Nastává tak otázka, zda to může dotáhnout do úspěšného konce.

Arsenal byl vloni pod Mikelem Artetou skvělý. Bylo tu ale pár faktorů, které rozhodly o tom, že to Kanonýrům nevyšlo a treble slavil Manchester City. Arsenal měl sice v lednu pěkný náskok, ale ztratil ho. Šlo tu o absenci Williama Saliby, nutnost se spolehnout na Eddieho Nketiaha při zranění Jesuse, klesající forma Aarona Ramsdalea, možná nedostatečná kapacita, a prostě ve druhé polovině sezóny došel dech. Mikel Arteta se svými kolegy v létě dělal vše pro to, aby se vyvaroval chyb z loňska a vypadá to skutečně dobře.

Přišel Declan Rice, jako dobrá posila se ve finále ukazuje i Kai Havertz i David Raya v brance. Arsenal měl nějaká klopýtnutí, ale i zápasy, které nešly v jeho prospěch dokázal otáčet ve svůj prospěch. Dokázal se dostat přes špatnou sérii zápasů a dostal se do neskutečné formy. Dnes výhra nad Newcastlem 4:1, která určila skóre za posledních 6 zápasů na 25:3. Masakr. Obrana a brankář fungují skvěle, záloha je nejlepší na světě, nezlobte se na mě, ofenzivní trojzubec, ať už hraje uprostřed kdokoliv, prostě funguje výborně. Samozřejmě v čele s famózním Sakou.

Letos bude boj o titul právě mezi The Gunners, Liverpoolem a samozřejmě Manchesterem City. Zatímco Liverpool je v laufu, dokáže skvěle reagovat na vývoj zápasu přes nepovedené začátky a je na něm vidět ohromná vnitřní síla, které jistě napomáhá i konec Kloppa, který je motorem hráčů, Manchester City se mi moc nelíbí. Guardiolovo mužstvo je ale natolik kvalitní, že i z minima dokáže vytěžit maximum, což poslední zápasy až na výjimku proti Chelsea potvrzují. Máme tu tedy 3 úplně jiné týmy s odlišnou fazónou a herním projevem.

Pokud se podíváme na los zápasů do konce sezóny, nejlehčí ho má asi Liverpool, ale to bych rozhodně nebral zase tak vážně, protože i týmy jako Wolves, nebo Everton dokáží pozlobit. Dobré pro The Reds je, že už nebudou hrát s Arsenalem. Naopak Manchester City mají oba týmy. Vychází tak z toho to, že rozhodovat se bude ve vzájemných zápasech. Klíčové ale bude udržet si formu i proti papírově slabším týmům. V tomto ohledu aktuálně rozhodně má navrch Arsenal, jenž zdánlivě nemá mezi týmy mimo titulový boj konkurenci. Může vyhrát titul? Ano, může!

Kai Havertz

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.