Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Utratí Manchester United velké peníze za další útočné eso?

Viktor Gyökeres © iconsport.photo

Rudí ďáblové by chtěli svou ofenzivu rozšířit o další výraznou tvář. Viktor Gyökeres se sice z Coventry do Sportingu stěhoval teprve loni v létě, nyní je však ve hře jeho návrat do Anglie.

Odchod ze Švédska

Gyökeres sice s fotbalem začínal ve své domovině, v pouhých 19 letech se nicméně přesunul právě do Británie, kde ho do svých služeb získal Brighton. V prvním týmu Racků se však nikdy plnohodnotně neprosadil a po několika hostováních odešel v roce 2021 do Coventry.

Tam se pro dnes již 25letého seveřana odehrál zcela jiný příběh. Ve své první sezoně sice vsítil jen tři ligové branky, ve druhé už jich ale bylo 17 a v té minulé dokonce ještě o čtyři více. Navíc k nim přidal vynikajících 12 asistencí. Když k tomu přičteme týmový úspěch, kdy Coventry dosáhlo v Championship až na finále play-off a účast v Premier League mu utekla až v penaltovém rozstřelu, nebylo divu, že byl o Gyökerese v létě zájem.

Švéd možná trochu překvapivě opustil dobře známé ostrovní prostředí a za zhruba 20 milionů eur posílil lisabonský Sporting. Změna klimatu mu ale nijak neublížila, právě naopak. V letošní sezoně má zatím bilanci 21 zápasů, 17 gólů a osm asistencí. Není tedy divu, že na sebe opět upoutal velkou pozornost.

Parťák pro Höjlunda?

V Manchesteru už sice svého vysněného hroťáka mají, neboť se do výborné formy rozstřílel Rasmus Höjlund. Nikde však není napsáno, že by nemohli společně s Gyökeresem vytvořit údernou severskou dvojici. Poplatek za Švéda by sice výrazně předčil ten, který United utratili za jeho dánského kolegu, na Old Trafford jsou však prý k takovému kroku plně připraveni.

Zdroj: sportbible.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.