Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Tuchel favoritem jako náhrada Pochettina v Chelsea

Vrátí se Tuchel do Chelsea? © iconsport.photo

Pod Pochettinem se Chelsea nedaří. A pokud v tom budou pokračovat i ve finále Carabao Cupu, Pochettino bude nejspíš vyhozen. A ze všech možných jmen, je až bizarní, že mezi favority patří i Thomas Tuchel. Proč je to tak pikantní? A co může také potopit argentinského trenéra?

Mauricio Pochettino neprožívá s Blues to nejlepší období. 10. místo v Premier League a bez žádných evropských pohárů na dohled, zraky fanoušků se upínají na finále EFL Cupu proti Liverpoolu.

Pokud by zvítězili, čekala by hochy ze Stamford Bridge příští rok Konferenční liga. Také by to rozhodně napomohlo morálce a postavení Pochettina. Naopak prohra by mohla vyústit ve vyhazov Pochettina a nahrazení novou tváří.



Spekulací o nových trenérech Chelsea je mraky. Mezi nejskloňovanější jména patří například José Mourinho, Hansi Flick, Roberto de Zerbi nebo manažer Girony Michel Sanchez. Thomas Tuchel nebyl dlouho ve spojení s Chelsea zmiňován. Tak proč zrovna teď se o něm začalo znovu mluvit?


Je to hlavně kvůli faktu, že po sezóně opustí Bayern, což oznámil nedávno v médiích. A vzhledem k tomu, že patří mezi vysoce respektované trenéry, není důvod, aby aspoň nezkusili vyjednávat o možném koučování londýnského týmu.

Co je ale na tom všem pikantní je fakt, že Tuchel již Chelsea koučoval a vyhrál s ní Ligu Mistrů. Byl ve funkci, když přišel Todd Boehly, který mu ale nedal čas na to ho přesvědčit, že ho má nechat ve funkci a místo něj najal Grahama Pottera.



Další věc, která může zlomit vaz Mauricia Pochettina je odlišný pohled na vlastnění více klubů než majitel. Zatímco Boehly prozkoumává možnosti koupi klubu v Argentině, Pochettino o funkčnosti tohoto plánu je lehce skeptický.

Na tiskové konferenci řekl, že v Argentině není normální, aby přišel zahraniční majitel a koupil klub. A vzhledem k tomu, že Boehly chce napodobit City Group, což je očividné i díky tomu, že koupil Štrasburk, to není úplně ideální věc, co tvrdit jako zaměstnanec klubu.

Je otázka, zda bude Tuchel mít vůbec zájem stát se novým trenérem Chelsea, ale vzhledem k jeho zkušenostem bych se nedivil, kdyby se už teď domluvil na novém angažmá, které by mohlo být zajímavé pro obě strany.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.