Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Tottenham má 13 pozitivních testů na Covid-19 – včetně osmi hráčů

Antonio Conte

Antonio Conte - trenér Tottenhamu má plnou hlavu starostí kvůli tomu, že mnoho hráčů se nakazilo koronavirem.

Trenér Tottenhamu Antonio Conte uvedl, že osm hráčů a pět členů personálu měli v klubu pozitivní test na Covid-19.
Spurs se ve čtvrtek utkají s Rennes v Evropské konferenční lize a UEFA sdělila, že „zápas se má odehrát podle plánu".

V neděli se pak utkají s Brightonem v utkání Premier League.

"Samozřejmě se teď trochu bojíme," řekl Conte. "Každý den máme více pozitivních testů. To není dobrá situace."

Po zápase s Brightonem se Tottenham potká 16. prosince s Leicesterem City a 19. prosince s Liverpoolem v nejvyšší soutěži před čtvrtfinálem EFL Cupu proti West Hamu 22. prosince.
"Teď nemohu mluvit o fotbale. Poslední situace mě velmi rozrušila," řekl Ital.

„Situace je vážná, je tu velká infekce. Připravujeme se na zápas proti Rennes, ale je to velmi těžké. Na konci tréninku byl jeden hráč testován pozitivně, další člen personálu byl taktéž pozitivní – kdo to bude zítra?"

Conte dodal: „Rozčiluje mě to, protože jsem tu, abych mluvil o fotbale, o mých hráčích a atmosféře, kterou chci zítra vidět. Místo toho mluvíme o lidech, kteří mají Covid."
Conte, který řekl, že byl očkován, neřekl, zda pozitivní případy v klubu byly způsobeny novou variantou Omicron Covid-19.

O stavu proočkovanosti ve svém týmu řekl: "Myslím, že každý jedná dle svého nejlepšího rozhodnutí a tohle je spíše dotaz na lékařské oddělení."

V minulé sezóně byl zápas Newcastlu United proti Aston Ville v Premier League odložen po „výrazném nárůstu" případů Covid-19 na tréninkovém hřišti Magpies.
Později toho měsíce vypuknutí koronaviru v Manchesteru City způsobilo, že jejich zápas Premier League v Evertonu byl odložen čtyři hodiny před začátkem.

Villa také měla v lednu vypuknutí Covid-19, což znamenalo, že nebyli k dispozici žádní hráči prvního týmu do zápasu FA Cupu ve třetím kole, kde prohráli s Liverpoolem, než byly zápasy Premier League proti Evertonu a Tottenhamu přeloženy.

Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.