Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Tři aktuálně nejlepší střelci Premier League

Mohamed Salah © en.as.com

Obhájce Kane? Nestárnoucí Ronaldo či Vardy? Tabulce střelců vládnou jiní. S 16 vstřelenými góly kraluje Mohamed Salah. Kdo jsou další nejlepší střelci Premier League?

Kdo jsou nejlepší střelci Premier League? Pojďme se podívat na jejich pořadí dle hodnocení, kteří jsou nejlepší gólový střelci.

1. Mohamed Salah

V této sezoně absolutně bezkonkurenční a velmi produktivní. V aktuálním ročníku Premier League vstřelil již 16 gólů, je to pro něj životní sezóna. Je tahounem mužstva, v současnosti patří mezi nejlepší hráče světa. Díky jeho skvělým výkonům může Liverpool pomýšlet na zisk velké trofeje (Premier League, Liga mistrů). The Reds se o vítězství v soutěži ucházejí i v domácích pohárech a samozřejmě je klíčové mít k tomu nejlepšího střelce Premier League.



Salahův náskok na své pronásledovatele je v pořadí nejgólovějších střlců Premier League obrovský (2. Jota ztrácí 4 góly). Nic na tom nezměnila ani jeho měsíční absence (Salah hrál na Africkém poháru národů). Pokud ho nepostihne velký úpadek formy, vyhraje cenu pro nejlepšího střelce sezóny. Bylo by to již potřetí, co se mu to povedlo (králem střelců se stal už v roce 2018 a 2019).

2. Diogo Jota

Na dalších pozicích je to už daleko vyrovnanější. Na 2. místě se nachází Jota se 12 góly. Salahův útočný parťák z Liverpoolu má také skvělou formu. S egyptským křídelníkem se skvěle doplňuje, je vysoce efektivní. Dokáže dát gól pravou, levou či hlavičkou. Daří se mu i po herní stránce, že základní sestavy dokonce vystrnadil i průměrného Firmina. Pokud bude v těchto výkonech pokračovat až do konce sezóny, tak by se měl udržet v TOP 3 nejlepších střelců Premier League.


3. Raheem Sterling

Nejlepší střelci a Raheem Sterling? Patří mu bronzová příčka, křídelník Manchesteru City dal už 10 gólů a právem se tak řadí mezi nejlepší střelce Premier League. Tady je to rozhodně překvapení. Sterling nepatří mezi typické kanonýry, z křídla si nevytvoří tolik šanci na vstřelení gólu, často bojuje s koncovkou. V této sezoně mu to tam však padá. Těží také z ohromné herní kvality celého týmu. Těžko říct, zda si dokáže svou bronzovou pozici alespoň udržet. Je to dost nepravděpodobné. Dalších 11 střelců na něj ztrácí maximálně 2 góly. Dá se tak spíše očekávat, že ho v jména jako Ronaldo či Vardy brzy přeskočí.

Zdroj: livesport.cz, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.