Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

To nejlepší z 20. kola PL: Prohra dvou gigantů a přestřelka na Anfieldu

Tohle je Premier League. © iconsport.photo

Ve 20. kole Premier League se stalo mnoho překvapení. O všech si řekneme dnes. Stejně tak o asi nejzajímavějším zápase roku a krásných gólech.

United se ztratili v lese (Forestu)

I když u United to vypadalo, že se znovu zvedají, tak přišla další prohra. A tentokrát s Nottinghamem Forest. A co víc, jejich odchovanec Anthony Elanga asistoval na gól a hrál skvěle. Později v interview přiznal, že tento zápas byl pro něj osobní. 

Hráčem zápasu se ale stal Morgan Gibbs-White díky svému gólu, na který mu asistoval právě švédský absolvent akademie Red Devils. Manchester United je kvůli tomu momentálně osmý a hrozí mu, že si stejně jako Chelsea nezahraje evropské poháry. Jsou v celkem zoufalé situaci a vyhození trenéra by nepomohlo. Vyměnění poloviny hráčů, majitelů a skautingového týmu by prospělo všem stranám.


Další prohra Arsenalu, mají na to vyhrát ligu?

Fulham, na rozdíl od Nottinghamu, je tým, kterému se proti silnějším soupeřům více daří. Porazili West Ham, trápil se s nimi Liverpool i Brighton. Tohle byl ale zápas, který se Fulhamu povedl. I když neměli ani čtyřicetiprocentní držení míče, tak zvládli vystřelit na branku čtyřikrát (jedenkrát víc než Arsenal) a zvládl z toho vytěžit dva góly. 

I když již v páté minutě vedl Arsenal po dorážce Saky, na výhru to nestačilo. Navíc při gólu na 2:1 jejich defenziva zkolabovala natolik, že Decorova-Reid byl sám 3 metry před bránou. Arsenal potřebuje tyto zápasy vyhrávat, pokud chce útočit na titul. A zatím to vypadá na další nedotažený útok na titul.


Gól kola: Gibbs-Whiteova nádhera proti United

Už jsem se o tomto gólu zmínil. Po přihrávce Elangy si převzal míč a z první technicky zakončil akci. Navíc to byl gól z rychlého protiútoku, naprosto učebnicový příklad. Ale podívejte se na to sami a užívejte.


Nejvyšší xG v historii pomohlo Liverpoolu k výhře

7.27. To je xG, neboli očekávané góly, které měl dát Liverpool. Je to nový rekord v Premier League, samozřejmě od doby, co se tato statistika měří, tedy od sezóny 2010/11. Překonali Manchester City, který ve výhře 8:0 nad Watfordem zaznamenal 5.87 xG. A oni dali pouze 4 góly! Hlavně nedali hromadu šancí a skvěle chytal i Dúbravka, kterého po zápase pochválil i Klopp. 

Ale Newcastle se nevzdal bez boje, několikrát Reds zavařil. Tento zápas dokazuje fakt, že bez Salaha se bude Liverpool celkem dosti trápit. Jejich soupeři přes AFCON a Asijský pohár jsou: Arsenal (FA Cup), Fulham (EFL Cup), Bournemouth, Chelsea, znovu Arsenal (tentokrát v lize) a Burnley. Ztratí první místo?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.