Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

To nejlepší z 15. a 16. kola Premier League: Zkrat City, titul pro Aston Villu?

John McGinn oslavuje překvapivý gól © iconsport.photo

Tentokrát jsme měli během týdne hned 2 kola plná anglického fotbalu. Známená to tedy, že nebudete ošizeni, naopak vám dáme dvojitou dávku těch nejlepších zápasů a gólů.

Manchester City mimo formu

Tohle je jedna z věcí, co vás udiví, ale zároveň to připraví půdu pro mnohem zajímavější závod o titul. Guardiolovy taktiky selhali ne jednou proti nějakému silnému týmu, ale skoro celý měsíc nevyhráli ani jeden zápas v nejvyšší anglické lize. Vše začalo vysokou remízou 4:4 s Chelsea, pokračovalo další remízou s Liverpoolem 3:3, a pak následoval další remíza s Tottenhamem 3:3. Tuto jízdu zakončili překvapivou prohrou s Aston Villou 1:0. Sice ano, v dalším zápase vyhráli 2:1 nad Lutonem, ale po celkem napínavém zápase, kdy dlouho prohrávali. Projednou ztratili formu a my se nemůžeme dočkat na pokračování jízdy za titulem.

Aston Villa skolila druhého giganta v řadě

Oslím můstkem se přes národnost trenérů Aston Villy a Manchesteru City dostáváme k Unaiovi Emerymu a jeho Aston Ville. Ta nejenže v 15. kole skolila Blues z Manchesteru, ale také Arsenal. Hned v 7. minutě si do vápna naběhl Leon Bailey a svým pasem našel skotského reprezentanta Johna McGinna, který po otočce vymetl pavučiny v šibenici. Potom si málem dali vlastence, ale Diego Carlosovi se podařilo odklidil míč z brankové čáry. I když ke konci zápasu dal Arsenal gól, tak byl kvůli hře rukou zrušen a skóre se neměnilo.


McAteeův krásný gól proti Brentfordu

Pro české fanoušky ne moc známý fotbalista. James McAtee, což je odchovanec Manchesteru City, momentálně na hostování v Sheffieldu United, se blýsknul vítězným gólem proti Brentfordu. Po odraženém míči si na rohu vápna převzal míč, odkud si ho převedl na levou nohu a vysokou technickou střelou překonal Flekkena a dal míč do šibenice.


Manchester United porazil Chelsea

Ani jeden tým z nich nemá skvělou formu, spíš naopak. Není divu, že fanoušci na sociálních sítích pojmenovali toto „derby" L Clásico. Bruno Fernandes ze začátku neproměnil penaltu. V 19. minutě ale Scott McTominay, nikým nehlídaný ostrostřelec dal gól a United vedli. Těsně před poločase si vzal míč Cole Palmer na hranici pokutového území a dobře umístěným šourákem srovnal zápas.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.