Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chelsea a Mauricio Pochettino se dohodli na ukončení spolupráce

Mauricio Pochettino © iconsport.photo

Mauricio Pochettino vydržel na lavičce Chelsea pouze jednu sezónu. Po nevydařeném začátku dovedl tým k šestému místu, což majiteli nestačilo a rozhodl se s ním ukončit spolupráci.

Po excelentním zakončení sezóny zajistil Mauricio Pochettino Chelsea účast v pohárové Evropě pro příští rok a skončil s Chelsea na šestém místě. Přitom průběh sezóny vypadal naprosto jinak. Špatné výsledky a herní projev hráčů Chelsea naznačovaly, že půjde o podobnou blamáž, jako v případě předchozí sezóny, kdy se klub umístil na dvanáctém místě.

Pochettinovu práci podkopávali drzí novináři, kteří neustále masírovali zkušeného argentinského manažera otázkami, zda opustí Stamford Bridge. Ještě nedávno poskytnul rozhovor o tom, jaké jsou jeho vize pro příští sezónu, zejména v přestupové aktivitě, kde vyjádřil svůj názor.

Po konci sezóny probíhala jednání mezi Pochettinem a vedením klubu. Jednání trvala 24 hodin. Nakonec obě strany došly k rozchodu. Vše se obešlo bez výraznějších negativních emocí. Důvodem Pochettinova odchodu byl odlišný pohled na strukturu budování klubu.


Důvodem rozchodu jsou odlišné pohledy

Schůzka mezi Pochettinem a sportovními řediteli klubu vedla k rozhodnutí o budoucnosti Argentince v Chelsea. Obě dvě strany se shodly na předčasném konci, než aby pokračovaly a v polovině sezóny přistoupily ke změně. Důvodem nebyla přestupová politika, jak si většina fanoušků a široká veřejnost myslela. Kámen úrazu byla především politika klubu a vize do budoucna.

Například ředitelé sportovního úseku mají v úmyslu vytvořit nové oddělení specialistů zabývajících se standardními situacemi, s čímž Pochettino nesouhlasil. Tvrdil, že fotbal patří hráčům, a ne specialistům. Jeho trenérský štáb má dostatek kvalit na trénování standardních situací.


Vyjádření obou stran

Sportovní ředitel Chelsea Laurence Stewart a Paul Winstanley v prohlášení uvedli:

„Jménem všech v Chelsea bychom rádi vyjádřili naši vděčnost Mauriciovi za jeho služby v této sezóně. Kdykoli ho rádi uvítáme zpátky na Stamford Bridge a přejeme mu všechno nejlepší v jeho budoucí trenérské kariéře.”

Pochettinova slova:

„Děkuji vlastnické skupině Chelsea a sportovním ředitelům za příležitost stát se součástí historie tohoto fotbalového klubu. Klub má nyní dobrou pozici k tomu, aby se mohl nadále posouvat vpřed v Premier League a v Evropě v nadcházejících letech.”

Zdroj: goal.com, skysports.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.