Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Rodrygo z Realu Madrid byl jednou nohou v Liverpoolu

Rodrygo © Iconsport.photo

Rodrygo je dnes hvězdou Realu Madrid, ale mohlo to být jinak. Brazilská superstar totiž nyní promluvila o zmařeném přestupu, kdy byl v roce 2017 jednou nohou v Liverpoolu.

Rodrygo je odchovancem Santosu a po Viníciovi byl druhou velkou a velmi mladou hvězdou, která se připojila k Realu Madrid po dovršení 18 let. I Rodrygo Goes nestál málo peněz. V roce 2019 stál úplně stejně jako jeho dnes o něco slavnější a o mnoho kontroverznější spoluhráč. Oba je navíc pojí trnitá cesta na vrchol. Rodrygo několik sezón minutky sbíral pomálu a byla doba, kdy měl jednoznačně více gólů v Lize mistrů, než v La Lize, kde mu to nešlo. To se ale změnilo vloni, kdy se z Rodryga stala skutečná opora a hráč světové extratřídy.

Co by bylo kdyby?

Dnes je hodnota 23letého rodáka z Osasca 100 milionů eur a na kontě už má za Bílý balet 207 zápasů, 52 gólů a 40 asistencí. Stále je z toho 18 gólů v Lize mistrů, co je více, než dal Ronaldo Fenomeno za celou kariéru. Rodrygo je prostě specialista. Je výborný. Není divu, že se o něm spekuluje jako o jednom z hráčů, o nich přemýšlí Liverpool v případě prodeje Mohameda Salaha. Jak ale nyní Rodrygo sám přiznal, v Liverpoolu mohl být už dávno. V roce 2017 mu k přestupu chyběl krůček a bylo by to za zlomek ceny, kterou za něj následně zaplatil Real Madrid.

„Dohodu jsme neuzavřeli, protože jsem to já nechtěl. Chtěl jsem ještě zůstat v Santosu. Liverpool mi toho nabízel opravdu hodně. V Anglii jsem měl i dokončit studium a připravit se na evropský fotbal. Odjakživa bylo mým snem hrát v Evropě, ale něco ve mně bylo prostě silnější. Chtěl jsem ještě utvořit trochu historie v Santosu. A to se povedlo. Splnil jsem si sen a hrál za Santos. Ale ano, je pravda, že jsem málem skončil v Liverpoolu," řekl Rodrygo Goes, hvězda Realu Madrid.

Rodrygo

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.