Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

5 nejdelších sérii bez porážek v Premier League

Arsene Wenger © iconsport.photo

Premier League je považována za nejlepší ligovou soutěž na světě. Soutěž je atraktivní nejen díky kvalitním hráčům, ale také díky náročnému programu, kdy může každý porazit každého. Existují však týmy, které dokázaly udržet sérii bez porážky.

Každá série bez porážky je pro tým morální vzpruhou a zároveň motivací pro ostatní týmy. Premier League je velmi náročná, a právě proto je každá série bez porážky v této soutěži vysoko ceněna. Který tým však drží historicky nejdelší šňůru bez porážky v novodobé historii Premier League?

Arsenal - 49 zápasů (7. 5. 2003 - 16. 10. 2004)

Absolutním králem, včetně celkové historie nejvyšší anglické ligy, je londýnský Arsenal. Tým pod taktovkou Arsena Wengera dokázal udržet neporazitelnost během tří sezón. První dva zápasy vyhrál ještě v sezóně 2002-03, kdy nakonec skončil na druhém místě, o pět bodů za Manchesterem United.

Vše odstartovalo domácí výhrou nad Southamptonem v poměru 6:1 dne 7. 5. 2003 . V tomto zápase diváci viděli hattrick Roberta Pirese a Jermaina Pennanta. Až v roce 2019 se podařilo dalším dvěma hráčům vstřelit 2 hattricky v jednom zápase (Jamie Vardy a Ayoze Pérez za Leicester).

Následující sezónu se začaly dít věci. Arsenal dokázal jako jediný tým v historii v rámci jediné sezóny neprohrát ani jeden zápas. S neuvěřitelnou bilancí 26 výher a 12 remíz suverénně vyhrál titul o 11 bodů před Chelsea.

Stejným způsobem Gunners vkročili i do další sezóny, kdy z prvních devíti zápasů vyhráli osm a pouze jeden remizovali. Pak ale přišla porážka, těsně před jubilejním 50. zápasem, na Old Trafford. Celková bilance Gunners v této sérii čítala 36 výher a 13 remíz.


Liverpool - 44 zápasů (12. 1. 2019 - 24. 2. 2020)

Nejblíže k překonání rekordu Arsenalu byl Liverpool. Celá série začala v sezóně 2018/19, zápasem po jediné prohře v lize s Manchesterem City. 12. ledna 2019 vyhráli Kloppovi svěřenci na půdě Brightonu 1:0. Pro Liverpool to byla smolná sezóna. Přestože získali neuvěřitelných 97 bodů, skončili o bod za Manchester City, který vyhrál soutěž s 98 body.

Novou sezónu zahájil Liverpool vítězně, vyhrál prvních osm zápasů. Následovala remíza na Old Trafford, a poté začala další šňůra osmnácti vyhraných zápasů v řadě. Liverpool zavítal na hřiště Watfordu, a vše nasvědčovalo tomu, že Liverpool bude pokračovat v obou šňůrách. Liverpool měl pohodlný náskok 22 bodů, když dokázal vyhrát 26 zápasů a pouze jediný remizoval. Watford měl opačné starosti, a nacházel se těsně nad sestupovou zónou.

Watford šokoval nejen favorita, ale i veřejnost, když dokázal porazit Liverpool 3:0. Liverpool v této sezóně získal 99 bodů. Liverpool nakonec slavil titul sedm zápasů před koncem soutěže, čímž stanovil rekord soutěže.


Chelsea - 40 zápasů (23. 10. 2004 - 29. 10. 2005)

Týden po skončení legendární jízdy Arsenalu, zahájila Chelsea tu svou vlastní, a rovnou se řadí mezi tři nejlepší. Chelsea odstartovala svou jízdu 23. října 2004 domácí výhrou nad Blackburn Rovers 4:0. Od té doby si Chelsea připsala dalších 22 výher a 6 remíz, a vyhrála ligový titul s dvanáctibodovým náskokem před Arsenalem.

Následující ročník Chelsea zahájila 10 výhry a jednou remízou. Pak ale přišlo první klopýtnutí na Old Trafford 0:1. Ihned po porážce Chelsea zahájila další šňůru deseti vyhraných zápasů, při které inkasovala pouze 4 branky.

Spanilá jízda skončila na 40 zápasech bez prohry. Chelsea ale nemusila smutnit, sezónu nakonec zakončila úspěšně a obhájila titul s osmibodovým náskokem před druhým Manchesterem United.


Arsenal - 30 zápasů (23. 12. 2001 - 6. 10. 2002)

Před stanovením rekordu si Arsenal vyzkoušel, jaký je pocit dlouho neprohrát. Tehdy stanovili rekord třiceti zápasů bez porážky v období mezi prosincem 2001 a říjnem 2002. Tato série odstartovala venkovní výhrou na Liverpoolu 2:1 před Vánoci.

Celková bilance neporazitelnosti Arsenalu byla 25 výher a 5 remiíz. Díky této sérii Arsenal dokázal vyhrát titul o sedm bodů před Liverpoolem. Osudným zápasem pro Kanonýry byl na půdě Evertonu, kde prohráli 1:2. Hned v dalším zápase prohráli stejným rozdílem na domácí půdě proti Blackburnu.

Arsenal nakonec skončil na druhém místě, pět bodů za Manchesterem United. Arsene Wenger je jediným trenérem, kterému se podařilo dvakrát neprohrát 30 zápasů nebo více.


Manchester City - 30 zápasů (4. 4. 2017 - 2. 1. 2018)

Pětici nejúspěšnějších týmu v této statistice uzavírá Manchester City v čele s Pep Guardiolou. Manchester City se první sezónu pod španělským koučem umístili na třetí pozici. V této sezóně neprohrál v posledních osmi zápasech (6 výher a 2 remízy) a v podobném duchu pokračovali i následující ročník.

Následující sezónu dosáhl Pep Guardiola neskutečného milníku. Jeho tým dokázal získat rekordní počet bodů - 100. Nikomu jinému se nepodařilo vyrovnat nebo překonat tuto hranici. Z prvních 22 zápasů Citizens vyhráli hned 20 a pouhé dva remizovat. Porážka přišla až na půdě Liverpoolu, která skončila 3:4.

V rekordní sezóně Manchester City prohrál pouze dvakrát a čtyřikrát remizoval.


Zdroj: theanalyst.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.