Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Raphaël Varane po sezoně skončí v Manchesteru United

Raphaël Varane © iconsport.photo

Francouzský stoper Raphaël Varane neprodlouží smlouvu u Rudých ďáblů. Po vypršení svého současného kontraktu Old Trafford v létě definitivně opustí.

Mistr světa z roku 2018 se do Manchesteru United přesunul před třemi lety z Realu Madrid za více než 40 milionů euro a ačkoliv si od jeho služeb na Ostrovech slibovali mnohé, kombinace mnoha faktorů vedla k tomu, že se jeho působení v Premier League dá označit jako neúspěšné.

Brzdila ho zranění

Varane si především vinou četných zdravotních omezení připsal během tří sezón v červeném dresu ve všech soutěžích pouze 93 startů, což představuje sotva polovinu možného herního vytížení, a dvě vstřelené branky. A zatímco v hlavním městě Španělska během svého působení oslavil zisk téměř 20 velkých trofejí, jako hráč United se radoval pouze z jednoho ligového poháru.

Kromě chatrného zdraví ovlivnil úspěch urostlého obránce také fakt, že si pro svůj transfer do Anglie nevybral zrovna ideální chvíli. Klubem za doby jeho působení prošli hned tři hlavní trenéři, přičemž ani pod jedním z nich si Varane nedokázal vybudovat pověst neprostupné zdi, které se těšil právě v Realu Madrid.



I přesto si ale 31letý stoper svůj nový domov oblíbil, což koneckonců sám říká v rozlučkovém videu pro klubové sociální sítě.

„Vám, fanouškům Manchesteru United, bych chtěl vzkázat, že to bylo několik skvělých let, během kterých jsem měl tu čest nosit tento dres."

„Když jsem poprvé jako hráč United vkročil na Old Trafford, tamní atmosféra mě naprosto pohltila. Zamiloval jsem si klub i s jeho příznivci. Abyste pochopili, co tento tým reprezentuje, musíte si za něj zahrát. Manchester bude navždycky domovem pro mě i pro mou rodinu."

Loučení s trofejí?

Přestože je Varane od začátku dubna kvůli zdravotním problémům opět mimo, trenér Erik ten Hag doufá, že se Francouz s fanoušky bude moci rozloučit na hřišti. 

„Rádi bychom ho měli zpátky na posledních pár zápasů, jako pravděpodobná varianta jeho návratu se jeví finále FA Cupu proti Manchesteru City," prozradil nizozemský lodivod.

Zdroj: manutd.com, skysports.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.