Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Rafael Benitez: Trenér Evertonu dostane od klubu „plnou podporu

Rafael Benitez

Everton uvedl, že po odchodu ředitele klubu Marcela Brandse bude i nadále poskytovat trenérovi Rafaelu Benitezovi „plnou podporu“.

Everton uvedl, že po odchodu ředitele fotbalu Marcela Brandse bude i nadále poskytovat trenérovi Rafaelu Benitezovi „plnou podporu".
Brandsův odchod z Goodison Parku byl potvrzen později v neděli. 

Devětapadesátiletý Nizozemec přišel z PSV Eindhoven v roce 2018. Majitel klubu Farhad Moshiri se přestěhoval, aby se pokusil vyřešit krizi kolem klubu.
Brands byl kritizován za svou roli v přestupové politice Evertonu, díky které během jeho vlády utratili až 300 milionů liber.

Zuřiví fanoušsci se na něj a předsedu Billa Kenwrighta obrátili ve středu po prohře 4:1.
"Představenstvo a já jsme se shodli, že existuje podstatný rozdíl ve vizi a směrování tohoto krásného klubu," řekl Brands.

"Toto rozhodnutí si vyžádalo nějaký čas a určitou úvahu a bylo jedním z nejobtížnějších, kterým jsem ve své kariéře čelil."
Brands v době svého působení v klubu pracoval po boku trenérů Marca Silvy, Carla Ancelottiho a později Beniteze.

Everton uvedl, že podstoupí strategickou revizi fotbalové struktury, „která bude referovat o nejlepším modelu pro klub, s nímž lze v dlouhodobém horizontu postupovat".
"Majitel a ředitelé by rádi poděkovali Marcelovi za službu, kterou klubu během posledních tří a půl let prokázal a přejí mu hodně štěstí do jeho budoucnosti," uvedli v prohlášení.

Everton v pondělí (20:00 GMT) hostí Arsenal v Premier League, kde z posledních osmi zápasů získal pouze dva body, což znamená, že se propadl až na 16. místo v tabulce.

Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.