Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Nejlepší hráči Premier League v historii

hráči Premier league

Premier league je jedna z nejlepších fotbalových světových lig, kterou sleduje celá fotbalová komunita. Jací byli nejlepší hráči Premier League?

Nejlepší liga světa produkuje i ty nejlepší hráče historie. Minimálně je to liga, ve které hráli ti nejlepší fotbalisté světa. Nejlepší fotbalisté mají sen, hrát v Premier League. Je to cíl snad každého fotbalisty, a pokud se mu to podaří a exceluje v ní, tak se dostane i do jednoho z nejlepších klubů v Premier League. Hráči Premier League jsou zvyklí na drsný fotbal a angličtí fanoušci jsou snad ti největší fanoušci fotbalu na světě. Minimálně ti nejvíce aktivní. V tomto článku se dozvíte, kteří hráči byli ti nejlepší z nejlepších a to nejen aktuálně, ale i historicky.

Na tento seznam bude mít pravděpodobně každý jiné názory kvůli množství fotbalových velikánů, kteří hráli v Premier League, ale sto lidí, sto chutí.

Tento výběr je založen na hráčských schopnostech a dopadu, který měl na své tým(y) v Premier League. To znamená, že seznam "Nejlepší hráči Premier League" není založen čistě na výkonech hráčů za celou jejich kariéru, ale pouze na jejich osobním přínosu a odkazu, který v Premier League zanechali nebo ještě stále zanechávají a přepisují.

Pět nejlepších hráčů Premier League

#5 JOHN TERRY

Vybrat místo číslo pět bylo nejtěžším rozhodnutím z našeho seznamu. Zpočátku šlo o přestřelku mezi Stevenem Gerrardem nebo Frankem Lampardem. Rozhodli jsem se však, že víc si to zaslouží obránce. Kapitán, vůdce, legenda. Tento tříslovný popis dali Johnu Terrymu fanoušci Chelsea díky jeho kouskům na hřišti po mnoho sezón.

Terry byl správný tvrdý obránce, který skvěle četl hru a vždy šel příkladem. Jednou z jeho nejsilnějších vlastností byla jeho všudypřítomnost při obraně a útoku. Terry nastřílel 41 gólů Premier League, což z něj dělá obránce s nejvyšším skóre v historii ligy.

John Terry se z mladého žáka stal ostříleným veteránem v Chelsea, kapitánem Blues a dovedl je až k pěti titulům v Premier League. Kapitánskou pásku získal pod vedením Josého Mourinha v roce 2004. V kampani 2004/05 byl Terry zaslouženě oceněn PFA Hráčem roku za svůj mimořádný přínos v obraně Chelsea; Blues inkasovali pouze 15 branek v Premier League ve 38 zápasech. To je neuvěřitelně působivá statistika.

John Terry vyhrál v klubovém fotbale vše, co se dá vyhrát, včetně 5 výše zmíněných titulů Premier League a také 4 FA Cupů, 3 Ligových pohárů, 1 Evropské ligy UEFA a 1 Ligy mistrů. Vynikající!

#4 LUIS SUAREZ

Luis Suarez je bezpochyby jedním z technicky nejnadanějších hráčů, kteří kdy hráli v Premier League. Jen těžko byste hledali hráče, který by dokázal zničit obranu soupeře s takovou lehkostí. Musí patřit do seznamu "nejlepší hráči Premier League".

Luis Suarez

V sezóně 2013-14 se Liverpool ucházel o titul a měl zoufalou smůlu, že se nestal mistrem, protože prohrál s Manchesterem City. Suarezův příspěvek udělal ze slušného liverpoolského týmu, tým světové třídy. Přestože Liverpool nezískal titul, nebylo pochyb o tom, kdo byl v té sezóně nejlepším hráčem Premier League. Suarez byl vyloučen na prvních pět zápasů Premier League, přesto se stal nejlepším střelcem ligy a vyhrál cenu PFA Player of the Year. Jednoduše nemohl přestat skórovat, když vstřelil 31 gólů ve 33 zápasech.

Jakmile Suarez odešel z Liverpoolu, pokračoval jako superstar v Barceloně a vedle Messiho a Neymara vytvořil jedno z nejlepších hráčských sestav všech dob. Jeho genialita s míčem u nohy zajistila, že se na něj bude vzpomínat i jako na fotbalového mistra, který posunul Premier League do výšin. Proto patří do seznamu "Nejlepší hráči Premier League".

#3 ALAN SHEARER

Shearer je nejlepším střelcem Premier League všech dob s 260 góly, což je číslo, které je nad hlavou každého hráče v Premier League. Nikdo nechápe, jak mohl dát tolik gólů v jedné lize.

Během své kariéry byl Shearer vždy hlavním hráčem, ať hrál kdekoli. Jeho cesta v Premier League začala, když podepsal smlouvu s Blackburn Rovers, odkud se přestěhoval ze Southamptonu. Shearer skončil jako nejlepší střelec klubu ve všech třech sezónách v Ewood Park. Byl hnacím faktorem pro kluby v pozoruhodnou sezónu 1994-95, stal se šampionem Premier League a vyhrál cenu PFA Player of the Year Award.

V roce 1997 se Shearer přestěhoval do svého žákovského klubu Newcastle United za tehdejší světově nejvyšší cenu za přestup - 15 milionů liber. Shearer pokračoval ve své vynikající formě a v střílení gólů, stal se nejlepším střelcem Newcastlu United všech dob a dovedl je i do Ligy mistrů. To upevnilo jeho odkaz jako žijící legendy Newcastlu. Když si vzpomenete na všechny velikány Premier League, Alan Shearer je hráč, na kterého byste vždy měli myslet. Mnoho lidí by řeklo, že by měl být na seznamu číslem jedna.

#2 CRISTIANO RONALDO

Nenechme se mýlit, Cristiano Ronaldo je nejlepší hráč, který kdy hrál Premier League, pokud se tedy soustředíme na jeho celkovou kariéru. Avšak pokud bychom ho hodnotili čistě na základě jeho výkonu s Manchesterem United, tak mu musí stačit druhé místo. I když se aktuálně snaží ze všech sil, není to ten Cristiano, který to byl dříve.

Ronaldo se nepodobal nikomu, koho Premier League kdy viděla. Již dříve v jeho kariéře v Manchesteru United bylo zřejmé, že z něj bude superstar. Nemyslíme si však, že by si někdo dokázal představit, že se stane až takovým velikánem a že bude patřit mezi seznam "nejlepší hráči Premier League".

Cristiano Ronaldo

Ronalda jsme si mohli prvně výrazně všimnout ve finále FA Cupu v roce 2004, kdy United porazili Millwall 3:0, což byla první z mnoha trofejí, které získal během své kariéry v Anglii. V sezóně 2006-07 vyhrál Manchester United svůj 16. titul v Premier League a Cristiano Ronaldo se stal teprve druhým hráčem, který vyhrál cenu PFA Player a Young Player of the Year v jedné sezóně (dříve to dokázal Andy Gray v sezóně 1976-77). Ronaldo poté získal ocenění PFA Player of the Year 2007-08, když United vyhráli svůj 17. titul. Takto to pokračovalo i v sezóně 08-09, kdy Červení Ďábli vyhráli rekordní 18 ligový titul v Ronaldově poslední sezóně v Premier League.

Manchester United se stal prvním týmem Premier League, který zajistil tři ligové tituly v řadě. V roce 2008 získal Cristiano Ronaldo svou první cenu Ballon d'Or (Zlatý míč), když hrál za Manchester United, což je pocta, které dosáhl ještě čtyřikrát, když byl v Realu Madrid.

#1 THIERRY HENRY

Sedovat Thierryho Henryho ve dresu Arsenal bylo inspirativní. Hold mu vzdávají i ti nejlepší fotbalisté světa. Henry byl silný a rychlý hráč s vynikajícím zakončením. Je bezpochyby fotbalovou ikonou. Byl však mnohem lepší než ostatní hráči Premier League.

Během kariéry v Premier League vstřelil Henry 175 gólů ve 258 zápasech a rekordně čtyřikrát skončil i jako nejlepší střelec ligy.

Henry si užil mnoho vynikajících sezón s Arsenalem, nejvíce pozoruhodně to bylo během sezóny 2003/04, kdy se Arsenal stal neporazitelným. Za celou sezónu neprohráli jediný zápas, což se od té doby nepodařilo nikomu a možná se už nikdy nikomu ani nepodaří. Ačkoli sezóna "neporažených" byla působivá, věříme, že Henryho nejlepší sezónou byla ta v roce 2002/03. Spolu s Kevinem De Bruynem vstřelil 24 gólů a přidal 20 asistencí, což je stále rekord v počtu asistencí v sezóně Premier League. Tato statistika dokazuje, že Henry byl mnohem víc než jen střelcem gólů, byl všestranně pozoruhodným týmovým hráčem.

Henry získal cenu PFA Player of the Year za obě výše zmíněné sezóny. Thierry Henry strávil v Arsenalu sedm sezón, vyhrál tři FA Cupy a zajistil dva tituly v Premier League. Byl kapitánem Arsenalu až do finále Ligy mistrů v roce 2006. Henry je bezpochyby nejlepším hráčem Arsenalu v historii a podle našeho seznamu "Nejlepší hráči Premier League" je to i nejlepší hráč, který kdy hrál Premier League.

Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.