Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

5 nejdražších přestupů z MLS do Premier League

Matt Miazga © skysports.com

Hráči z americké MLS si pro evropské angažmá rádi vybírají kluby z Premier League, kde mají poměrně tradici. Které přestupy na trase Spojené státy americké - Anglie byly nejdražší? A komu se v Premier League daří?

5. Clint Dempsey

Fulham za někdejšího reprezentanta USA zaplatil 4 miliony eur, když jej v roce 2007 kupoval z týmu New England Revolution. A byl to vskutku výtečný nákup.


Sázka na Dempseyho se Fulhamu vyplatila.

Dempsey se stal oporou, klub dotáhl až do finále Evropské ligy a v roce 2012 si 23 góly za sezonu vystřílel přestup do Tottenhamu Hotspur. Tam už se mu ale tolik nevedlo a později následoval návrat do Spojených států. Před třemi lety ukončil Dempsey kariéru.

4. Jack Harrison

Anglický středopolař do Premier League přestoupil poněkud netradičně z americké MLS. V roce 2018 jej Manchester City koupil za 4 miliony eur z New Yorku City.


Harrison je už třetím rokem oporou Leedsu.

Vzhledem k velké konkurenci to ale Harrison má u Citizens hodně těžké, do soutěžního utkání ještě nezasáhl. Hostoval nejprve v Middlesbroughu, poslední tři sezony je hostem v Leedsu United, kde se mu daří.

3. Matt Miazga

Chelsea v roce 2016 zaplatila za amerického stopera New Yorku Red Bulls 4,5 milionu eur. Hráč ve své první sezoně zasáhl do dvou utkání, od té doby obráží hostování.



Miazga v národním dresu USA.

Miazga už stihl hostování v SBV Vitesse, Nantes a Readingu, letos hostuje v belgickém Anderlechtu Brusel. Po sezoně se možná zase jako bumerang vrátí do londýnské Chelsea.

2. Zack Steffen

Americký gólman byl vyhlášen nejlepším brankářem MLS, z Columbusu Crew jej vzápětí za 8 milionů eur předloni v létě koupil věhlasný Manchester City, aby jej obratem poslal na hostování do německého Düsseldorfu.


Steffen spolehlivě plní úlohu dvojky v MC.

V probíhajícím ročníku je už Steffen pevnou součástí A-týmu Citizens, v němž plní roli dvojky. Záda kryje hvězdnému brazilskému brankáři Edersonovi, od něhož se snaží lecčemu přiučit.

1. Miguel Almirón

Za paraguayského středopolaře vyplatil Newcastle United v lednu 2019 rekordních 24 milionů eur Atlantě United. A i když se hráč v první sezoně rozpačitě rozkoukával, dnes už to neplatí.


Almirón patří mezi tahouny Newcastlu.

Almirón je nyní oporou záložní řady Strak, splnil tak to, co se od něj očekávalo. Občas je trochu frustrující pohled vidět ho, jak se na hřišti snaží, zatímco jeho spoluhráčům to letos moc nejde. Pokud Newcastle nejvyšší soutěž neudrží, Almirón asi zamíří jinam.

Zdroj: premierleague.cz, 90min.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.