Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Na Tuchela se snáší kritika za střídání Kepy ve finále Carabao Cupu

Střídání brankářů ve finále Carabao Cupu © skysports.com

Už jednou to Thomasi Tuchelovi vyšlo, tentokrát však jeho krok nebyl správný a dle novinářů byl klíčovým důvodem, proč Chelsea prohrála penaltový rozstřel ve finále Carabao Cupu.

Kepa Arrizabalaga se v minulosti prokázal jako penaltový mág, proto se dalo očekávat, že když dojde na penaltový rozstřel ve finále Carabao Cupu, bude to on, kdo klubu vychytá trofej. Opak se však stal pravdou a od včera se na hlavu Thomase Tuchela snáší obrovská kritika za tento krok, který dle průběhu celého utkání nedával takový smysl.

Na letošní finále Carabao Cupu mezi Liverpoolem a Chelsea bude vzpomínat nejeden fanoušek. Zápas byl plný šancí, bohužel do něj musel mnohokrát zasáhnout i VAR, ale v součtu lze konstatovat, že se bylo na co dívat a zápas diváky rozhodně nezklamal, spíše naopak.

Rozhodnutí výsledku jsme se nedočkali z základním hracím čase, ani v prodloužení, a tak na řadu musely přijít penalty. Na ty se manažer Thomas Tuchel rozhodl poslat Kepu Arrizabalagu, který se v minulosti prokázal jako jejich efektivní likvidátor. Dalo se tedy očekávat, že jeho nasazení nejen vytvoří tlak na soupeře, ale že hlavně nějaký pokus chytí. Výsledek byl však trochu odlišný. Penalty došly až do fáze, kdy je zahrávají i samotní brankáři, jelikož předchozí exekutoři byli 100% úspěšní na obou stranách. Rozhodující penaltu pak nedal sám Kepa, který poslal míč vysoko nad bránu.

Tím se odstartovala vlna kritiky na hlavu Tuchela, jelikož Mendy odchytal skvělý zápas, byl oproti Kepovi 100% zahřátý na samotný rozstřel, ale Tuchel se rozhodl pro trik, který mu už jednou v minulosti vyšel.

Gary Neville pro SkySports: "Nechápu to rozhodnutí. Samozřejmě, Kepa je skvělý brankář, co se týče chytání penaltových rozstřelů. Mendy ale odchytal skvělý zápas, cítil tu atmosféru, měl tu správnou zápasovou teplotu."

Jamie Redknapp: "Byl to špatný nápad. Někdo si myslel, že je chytřejší, než ve skutečnosti je. Ale je to komplikované. Byl to nesmysl. Kepa nebyl blízko chycení jediné penalty. Mendy je jedním z nejlepších brankářů na světě a vy místo něj nasadíte Kepu? Neymsl."

Zdroj: skysports.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.