Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mykhailo Mudryk probrečel přestup do Chelsea

Mykhailo Mudryk © iconsport.photo

Mykhailo Mudryk nesl svůj přesun na Stamford Bridge s nelibostí. Původně doufal, že se připojí ke Kanonýrům, kde má svého kamaráda z ukrajinské reprezentace. Nyní se však objevují spekulace, že by ho Arsenal ještě mohl získat.

Ukrajinský křídelník Mykhailo Mudryk je považován za jeden z největších talentů současné ukrajinské reprezentace. V současnosti obléká dres Chelsea, kam přestoupil z Šachtaru Doněck v lednu 2023 za necelých sto milionů eur. Do klubu přicházel s velkými očekávání, která nesplňuje.

Před jeho přestupem do Chelsea měl Mudryk dalšího zájemce z Londýna, kterým byl Arsenal, kam si sám hráč velmi přál přestoupit. Vše nasvědčovalo tomu, že se Mudryk připojí k Oleksandrovi Zinchenkovi, svému spoluhráči z ukrajinské reprezentace.

Šachtar nakonec upřednostnil výhodnější nabídku ze strany Chelsea a hráč se přesunul na západ Londýna. Ve své první sezóně v dresu Chelsea si připsal pouhé dvě asistence v Premier League a jeden gól v anglickém poháru.


Nepřesvědčivé výkony

Po dokončení obchodu cestoval Mudryk na západ Londýna, kde získal smlouvu ve výši sto tisíc liber týdně. Rozhodnutí mateřského klubu nesl hráč nelibě a údajně při své cestě kontaktoval Arsenal, zda by jej nemohli ještě získat.

V létě přestoupil do klubu Cole Palmer z Manchester City a začal podávat daleko lepší výkony než Mudryk, který polovinu ze svých odehraných zápasů zasahoval do hry jako střídající hráč.

Cole Palmer (7,08) má v průměru daleko lepší hodnocení než Mudryk (6,55). Cole Palmer vstřelil deset gólů za 21 zápasů, zatímco Mudryk pouhé tři góly za 19 zápasů. Totéž platí o asistencích, kdy Palmer asistoval na šest branek, Mudryk pouze na dvě.

Cole Palmer přišel na Stamford Bridge za 47 milionů eur, ale je mnohem platnější, než „ukrajinský Messi”.


Arsenal má stále zájem o Mudryka

Arsenal má stále zájem o Mykhaila Mudryka, ačkoliv přestoupil nakonec do Chelsea. Arsenal místo něj přivedl do klubu Leandra Trossarda a tento tah se Artetově družině vyplatil. I tak nadále přetrvává zájem ze strany Arsenalu přivést Mudryka do svého klubu.

Výhodou by mohl být fakt, že se Mudrykovi příliš nedaří, tak by výsledná cena přestupu mohla být daleko nižší.


Ukrajinský Messi

Odchovanec Šachtaru Doněck měl problémy prosadit se v mateřském klubu. Dlouhou dobu putoval po různých hostováních, dokud se poslední dvě sezóny výrazně neprosadil. V poslední sezóně zaujmul svými výkony, díky čemuž si vysloužil zájem londýnských klubů.

Zpočátku měl Mudryk mnoho obdivovatelů, kteří s ním měli spoustu trpělivosti. Ta se začala vytrácet, jelikož připomínal stejně trápícího Antonyho z Manchesteru United. Zatímco hráč své příznivce ztrácí, CEO Šachtaru, Sergey Palkan, tvrdí, že Mudryk patří mezi nejtalentovanější hráče světa.

Na jeho adresu Palkan řekl: „Mohu vám říci, že pro mě je Mudryk nejtalentovanějším a nejunikátnějším hráčem na světě.”

„Věřím, že je potřeba investovat, co jde, abyste získali z Mudryka maximum.”

„Investice neznamenají peníze, ale čas strávený s trenérským personálem a úzce s ním spolupracovali. Jedná se o mladého kluka, který přestoupil z ukrajinské soutěže do Premier League.”

„Je to úplně jiný svět, s úplně jinými úrovněmi, s fotbalem, který je úplně jiný. Věřím, že když se mu bude trenérský štáb věnovat, vrátí se až pětkrát silnější.”


Zdroj: premierleague.cz, givemesport.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.