Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mikel Arteta chce přivést do Arsenalu svého bývalého svěřence

Mikel Arteta © iconsport.photo

Arsenal má zálusk na hráče Realu Madrid. Získat by chtěl posilu do zálohy. Poslat by mohl nabídku ve výši až 70 milionů eur. Podaří se Artetovi obnovit spolupráci s bývalým svěřencem?

Arsenal potvrdil, že dobré výsledky z minulé sezóny nebyly dílem náhody. I v letošní sezóně klub usiluje o titul v Premier League, na který čeká dlouhých dvacet let. V předchozí sezóně mu titul utekl v posledních kolech. Momentálně se nachází na prvním místě před Liverpoolem, se kterým má lepší bilanci vzájemných zápasů. Na třetí Manchester City hájí náskok jediného bodu. Souboj o titul nachystá zajímavou podívanou.

V lednovém přestupovém oknu nepřivedl klub žádnou posilu, ačkoliv se hovořilo o Ivanu Toneym, Dominicu Solankovi, Karimu Benzemovi a dalších hráčích. Tým se otřepal z krátké krize na přelomu roku a opět předvádí famózní výkony. Je jasné, že Arteta bude chtít posílit současný kádr během letního období. Kromě posílení útoku si Arteta brousí zuby na svého bývalého svěřence z dob, kdy dělal asistenta Pep Guardiolovi v Manchesteru City, který v současnosti obléká dres Bílého Baletu. Na koho má Mikel Arteta zálusk?

Brahim Díaz

Arsenal se podle zahraničních hodlá lovit na soupisce Realu Madrid. Jeho cílem má být marocký hráč Brahim Díaz, kterého Arteta zná ze svého předchozího angažmá v Manchesteru City.

Talentovaný Maročan sice nastupuje do zápasů, ale většinou jako střídající hráč nebo je střídán. Blížící se příchod Kyliana Mbappého do Realu může jeho situaci výrazně zkomplikovat. Díaz už je tak se svým časovým vytížením nespokojený, přestup do Arsenalu může být skvělým profitem pro obě dvě strany.

Aktuální hodnota hráče je odhadována na 25 milionů eur podle serveru Transfermarkt. Arsenal je ochoten nabídnout Florentinu Perézovi až 70 milionů eur. Ten má dost času na to, aby se rozhodl, zda si hráče ponechá, či jej prodá.

Brahim Díaz v této sezóně nastoupil ke 32 zápasům, v nichž dokázal osmkrát skórovat a čtyřikrát asistovat.


Jak si vedou nové posily?

Arteta před začátkem nové sezóny přivedl do svého týmu hned několik hráčů - Declan Rice, Jurrien Timber, Kai Havertz a na hostování brankář David Raya.

Declan Rice do klubu přicházel z West Hamu United. Před svým odchodem na sever Londýna dokázal s klubem vyhrát Evropskou konferenční ligu a byl ústřední postavou posledních dvou sezón. První zápasy se v dresu Gunners zahříval, ale jeho forma začala postupně stoupat.

Poslední zápasy ukazuje, proč klub za něj vynaložil 116,6 milionů eur. V letošní sezóně nastoupil zatím do všech 28 zápasů, v nichž skóroval šestkrát a pětkrát asistoval. Zaznamenal pouze tři žluté karty a jeho průměrné hodnocení v zápasech je 7.5.


Jurrien Timber neměl příliš šancí se předvést, jelikož se v prvním zranění ošklivě zranil, což ho vyřadilo na celou sezónu.


Kai Havertz přestoupil do Arsenalu z Chelsea a fanoušci mu dlouho nemohli přijít na chuť. Nevyrovnané výkony vyvolávaly obavy v řadách fanoušků, zda byl tento nákup vydařený. Poslední zápasy jeho forma roste a stává se důležitým členem Artetova souboru.

V Premier League odehrál Kai Havertz 27 zápasů, vstřelil v nich osm gólů, na další tři asistoval a obdržel dohromady sedm žlutých karet. Průměrné hodnocení hráče podle Livesportu je 7.0.


Poslední posilou je gólman David Raya. Z pohledu fanoušků byl jeho příchod považován za nejhorší ze všech posil. V zápasech, kde měl svůj tým podržet, selhal. Rozhodně nenavazoval na své výkony z Brentfordu.

Poslední zápasy však dokázal svůj tým podržet, připsal si pár čistých kont a pomohl Arsenalu v osmifinále Ligy mistrů proti Portu. Kanonýři uvažují o jeho trvalý přestup. Ve 22 zápasech inkasoval pouze 19 gólů, v devíti případech si připsal čisté konto a jeho průměrné hodnocení je 6,6.


Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.