Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mauricio Pochettino odhalil své plány na přestupovém trhu pro příští sezónu

Mauricio Pochettino © iconsport.photo

Mauricio Pochettino naznačuje své plány s kádrem pro příští ročník. Zároveň však přiznává, že nebude mít hlavní slovo v přestupové aktivitě klubu.

Argentinský manažer Mauricio Pochettino převzal Chelsea 1. července 2023. Pochettino má za bohaté zkušenosti s anglickým fotbalem, neboť vedl nejprve Southampton, poté Tottenham. Chelsea skončila minulou sezónu na dvanáctém místě, což byl druhý nejhorší výsledek od vzniku Premier League. Letošní sezóna také nezačala příznivě, ale na závěr si hráči sedli a začali předvádět výborné výkony.

Mauricio Pochettino byl po určitou dobu pod palbou otázek ohledně možného odchodu z klubu, což ho rozčílilo. Po skončení Premier League můžeme konstatovat, že první sezóna Pochettina v chelsea nebyla vůbec špatná. Musel pracovat s týmem, který si nevybral. Přestože měl horší začátek, dokázal se propracovat až do finále anglického poháru, kde v prodloužení podlehl Liverpoolu. V FA Cupu selhala Chelsea v semifinále proti Manchesteru City 0:1.

Pochettino odhalil své plány s kádrem pro příští sezónu.


Důležitá je soudržnost týmu

Konzistence týmu je velmi důležitá. Příliš mnoho změn nepůsobí na tým dobře. Typickým příkladem je nedávná politika Chelsea a Manchesteru United, kteří přivádějí do svých týmů velké množství hráčů, ale bez očekávaného efektu.

Podle Pochettina je důležité především udržet 80 - 85 % současného kádru, což sám potvrdil v rozhovoru:

„Potřebuje klub nové posily? Vždy se můžete zlepšit. Příští sezónu budou mnohem lepší, hráči mají za sebou rok zkušeností, těžkých zkušeností z letošní sezóny. Velkou výhodou je je být solidní a konzistentní, neprovádět příliš mnoho změn.”

„Pokud dokážeme udržet 80 - 85 % současného kádru, bude určitě velký krok dopředu, protože jde o kontinuitu myšlenek a znalostí mezi nimi. Toto je pro klub důležité.”

„Je to rozhodnutí klubu. Stejně jak to bylo na začátku sezóny, budeme tam nápomocni, a pokud ne, uděláme si svou práci,” odpověděl Pochettino na otázku, zda bude mít hlavní slovo při hledání posil do týmu.

Pro vedení Chelsea bude nejlepší, když poslechne slova svého manažera.

Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.