Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United v Lize mistrů nepřesvědčil, proti Atléticu měl štěstí

Fotbalisté Manchesteru United © skysports.com

Manchester United nenavázal na výsledky ostatních anglických klubů v Lize mistrů, když proti Atléticu uhrál pouze remízu a výkonem své fanoušky rozhodně nepotěšil.

Red Devils cestovali do Madridu jako mírný favorit. Atlético trápí marodka, chybí řada důležitých hráčů a navíc neumí proti týmům, za které kope Cristiano Ronaldo. Ten je už několikrát vytrestal ještě v dresu Realu Madrid či Juventusu Turín.

Diego Simeone měl v zápase jasný recept, kterého se drží dlouhé roky. Pevná obrana a protiútoky do otevřené obrany. Když se mu navíc na začátku zápasu podařilo vstřelit rychlou branku díky João Félixovi, vše mu hrálo do karet a mohl se naplno soustředit na svou tradiční taktiku.

Manchesteru United připomněl své slabiny Harry Maguire, protože to byl on, kdo Félixe neubránil a David de Gea byl proti jeho milimetrovému zakončené bezmocný. Tým Ralfa Rangnicka působil celkově v úvodu utkání nervózním dojmem a těžko se dalo přijít i na důvod, proč na kraji obrany hrál Victor Lindelöf, když na lavičce měl německý manažer vhodnější varianty.

V zápase se hodně očekávalo od Cristiana Ronalda díky jeho rekordům právě proti Atléticu. Kromě přimého volného kopu toho však příliš nepředvedl a Jana Oblaka v bráně Atlética tentokrát příliš nezaměstnal.


Když už to vypadalo, že domácí ubrání výsledek a pojedou na Old Trafford s lepším výsledkem, vystřídal Rangnick nevýrazného Rashforda. Na místo trápícího se anglického reprezentanta přišel Anthony Elanga a po perfektním pasu Bruna Fernandese zachránil hostující celek.

V odvetě bude Manchester spoléhat na sílu domácího hřiště, bouřlivé fanoušky, avšak musí vyřešit i některé dlouhodobé problémy v sestavě a taktice hry. Marcus Rashford by měl usednout na lavičku a pustit své místo Elangovi, který ho aktuálně přehrává ve všech aspektech hry. Na kraji obrany by Rangnick neměl experimentovat a vsadit na Aarona Wan-Bissaku. Ten není tak silný, co se týká výpadů a podpoře útoků, ale v obranné činnosti je na kraji hřiště mnohem silnější než Lindelöf.



Nejtěžší otázkou bude dlouhodobě neřešený plán B. Tedy pokud do zápasu nevstoupí dobře Bruno Fernandes, nedaří se ani Pogbovi, tvorba hry je na bodě nula. Včera se obojí potvrdilo, když Diego Simeone správně zaměřil zálohu na vymazání Paula Pogby a přitvrdil hru na Bruna Fernandese, který tak byl místy úplně vypojený ze hry. Vlivem toho mohl Cristiano Ronaldo čekat na hrotu útoku marně.

Zdroj: skysports.com, uefa.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.