Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United do svých řad ulovil výraznou postavu největšího rivala

Old Trafford © iconsport.photo

Někdejší šéf fotbalových operací z Manchesteru City se stěhuje. V Manchesteru United by měl po odchodu Richarda Arnolda zastávat post výkonného ředitele.

Jméno marockého rodáka sice nepatří mezi fotbalovou veřejností k těm nejznámějším, o to výraznější jsou ale jeho úspěchy. Se Citizens, kde působil od roku 2011, zažil sedm mistrovských titulů, premiérový triumf v Lize mistrů a stál u příchodu takových hvězd, jakými jsou Jack Grealish nebo Erling Haaland. Z Etihad Stadium tak odchází s pocitem dobře vykonané práce.


Podle zdrojů Sky Sports News se o příchod Berrady do červené části Manchesteru zasadil nový čtvrtinový vlastník Rudých ďáblů Jim Ratcliffe. Ten stál o jeho rychlé angažování, aby s ním mohl co nejdříve začít spolupracovat na plánované přestavbě klubu.

Samotný Manchester United k tomu vydal následující prohlášení: „Klub je odhodlán vrátit sportovní úspěch zpět na první místo svého zájmu. Omarův příchod tento záměr jednoznačně dokazuje.”

„Jakožto jeden z nejzkušenějších činovníků v evropském fotbale, Omar s sebou přináší velké penzum vědomostí jak po sportovní, tak po komerční stránce. Jeho předešlé úspěchy jsou pro nás zárukou toho, že by právě on měl být vůdčí osobností nadcházejících změn ve strukturách našeho klubu.”

„Je naší jednoznačnou ambicí vrátit Manchester United do pozice celku, jenž vyhrává mistrovské tituly. Těší nás, že nám k tomuto cíli bude dopomáhat právě Omar. I díky jeho schopnostem tak opět uvidíme, dle slov Sira Matta Busbyho, vlát červenou vlajku vysoko nad vrcholkem anglického, evropského, ale i světového fotbalu.”

Berradova minulost

Sám Berrada o sobě na sociální sítí LinkedIn mluví jak o člověku, který má přes 20 let zkušeností ve fotbalovém managementu a působil v byznysových i sportovních strukturách klubů. Mimo jiné měl mít na starosti přestupy hráčů, sponzoring nebo mediální práva.

Mezi jeho nejvýraznější angažmá z minulosti patří působení v Barceloně, kde během jednoho z nejúspěšnějších období novodobé historie celku zastával mimo jiné post šéfa sponzoringu.

Podle svých slov mluví plynně čtyřmi světovými jazyky a celkem působil v 11 klubech na pěti různých kontinentech.

Zdroj: bbc.com, skysports.com, manutd.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.