Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United si vytipoval potenciální náhradu za ten Haga

Erik ten Hag © iconsport.photo

Manchester United si údajně vytipoval dvě potenciální jména. Jedná se o trenéry, kteří mohou nahradit Erika ten Haga. Komu dávají média a bookmakeři největší šance?

Nový majitel manchesterského velkoklubu Jim Ratcliffe podle všeho není spokojený s tím, jak se vyvíjí letošní sezona a v souvislosti s neuspokojivými výsledky uvažuje o ten Hagově nástupci.

United se nevydařila především první polovina tohoto ročníku, když dlouhou dobu zbytečně ztráceli ligové body a ještě hůře se jim dařilo v Lize mistrů, kde senzačně skončili na posledním místě a pro zbytek sezony se s evropskými poháry museli úplně rozloučit. Někdejší kouč Ajaxu tak podle zpráv zevnitř klubu bude muset výrazně pootočit kormidlem, aby si své místo udržel i do budoucna.

Conte, či Lopetegui?

Dveře se tak otevírají pro dva potenciální kandidáty, kteří už mají s anglickým fotbalem zkušenost.

Ostrovním prostředím je přitom jednoznačně ostřílenější bývalý lodivod Chelsea nebo Tottenhamu Antonio Conte. Svérázný Ital na lavičce Blues získal mezi lety 2016 a 2018 mistrovský titul a jednou uspěl také v FA Cupu. Po tom, co si na dva roky odskočil do rodné Itálie, se do Londýna vrátil jako nový kouč Kohoutů. Zde v první sezoně dokázal konsolidovat prakticky rozpadlý tým a dovést jej na příčky zaručující účast v Lize mistrů. Druhá sezona u Spurs už ale tak úspěšná nebyla. Po neuspokojivých výsledcích přišly také rozpory svedením klubu a v březnu loňského roku Conte po vzájemné dohodě z Tottenhamu odešel.


Zkušenost z Premier League má i druhý potenciální kandidát Julen Lopetegui. Vítěz Evropské ligy se Sevillou byl vlistopadu 2022 jmenován jako hlavní trenér Wolverhamptonu. Ze začátku tým pozvedl a vtiskl mu jasnou herní tvář, postupem času ale výkony ztrácely na kvalitě, do toho se přidaly finanční problémy klubu a španělský stratég po tom, co dovedl tým ke 13. místu, těsně před startem této sezony u Vlků skončil.


Bude zajímavé sledovat, jak se sága kolem potenciálního nástupce ten Haga vyvine.

Zdroj: sportskeeda.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.