Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United si pojistil českou brankářskou naději

Radek Vítek © iconsport.photo

Český brankář Radek Vítek podepsal na Old Trafford novou smlouvu. Zároveň obratem zamířil na půlroční hostování do League Two, kde posílí Accrington Stanley.

Vítek na Old Trafford přišel v roce 2020 z olomoucké Sigmy a jeho největším dosavadním úspěchem je vítězství v mládežnickém FA Cupu. Na cenný triumf tehdy dosáhl společně s dnešními členy A týmu Red Devils Alejandrem Garnachem či Kobbiem Mainooem.

Do hlavního mužstva už nakoukl i sám Vítek, když loni v létě odchytal poločas v přípravě proti Wrexhamu a následně se v průběhu sezony ještě několikrát objevil na lavičce náhradníků.

Ostrý soutěžní start si ale vzhledem k obrovské konkurenci ještě nepřipsal, a vcelku pochopitelně jej tak klub v rámci velkých lednových změn uvolnil. Český mladík je totiž už 10. hráčem, který z Manchesteru United v tomto přestupovém období odešel hostovat. Podle samotného Erika ten Haga bylo vzhledem k absenci jeho týmu v jarní části evropských pohárů nutné k takovým opatřením přistoupit.

Naděje do budoucna?

Dlouholetá smlouva, která by měla vypršet až v roce 2027, je nicméně pro Vítka velkým příslibem a důkazem, že s ním na Old Trafford v příštích letech jednoznačně počítají.

Zdroj: manutd.com, manutdnews.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.