Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United má zájem o Mathyse Tela z Bayernu Mnichov

Mathys Tel © Iconsport.photo

Začátek sezóny v Bayernu Mnichov měl Mathys Tel velmi dobrý. Dával góly, pomáhal k dobrým výsledkům, ale zvlhnul mu střelecký prach. Poslední gól dal francouzský talent v Lize mistrů na začátku října a moc nehraje. Proto se začalo mluvit o zájmu Manchesteru United.

Mathys Tel je odchovancem Stade Rennes, který je dalším z nadějných mladíků, kteří naplnili klubovou kasu a posunuli se do největších klubů planety. K tomu, aby tehdy 17letý Tel zaujal Bayern Mnichov a donutil ho zaplatit 20 milionů eur, mu stačilo jen 10zápasů v prvním týmu. V Bayernu odehrál během své první sezóny 22 ligových zápasů, necelých 400 minut a dal 5 gólů. Ukazoval obrovský potenciál, stejně tak na začátku tohoto ročníku. Dal 5 gólů a start měl opravdu skvělý. Jenomže poslední trefa přišla proti Kodani v Lize mistrů 3. března. Od té doby vůbec nic.

V posledních zápasech je to bída od celého Bayernu. Začíná se tak spekulovat i o odchodech hráčů z týmu Thomase Tuchela a právě i Tel se objevil mezi spekulacemi. Buďme upřímní. Pokud vám na hrotu hraje Harry Kane, moc toho asi neodehrajete. Kane totiž není hráčem, který střídá. Tel tak většinou chodí do hry na křídlo, kde mu to prostě tolik nejde. Doposud odehrál v tomto ročníku Bundesligy 360 minut. Na konci bude mít více než vloni, je mu stále jen 18 let, ale co jeho rozvoj? Nebyl by lepší třeba v takovém Manchesteru United?

Právě Red Devills mají být oním zájemcem. Kromě Hojlunda prakticky Manchester United nemá útočníka. Je tu Anthony Martial, ale ten už v plánech Erika ten Haga snad není, tudíž by mohl mít šanci v případě přestupu Tel. Podle Transfermarketu je jeho hodnota 50 milionů eur a osobně si nedovedu představit, že by ho Bayern do Manchesteru vůbec pustil. Pokud ano, muselo by to být za šílenou částku. A stála by Manchesteru United za 18letého borce, co neodehrál ve své profesionální kariéře ani 1000 ligových minut? Samozřejmě že ne. Sám ale Tela vidím mimo Bayern formou hostování.

Olej do ohně přilil i Telův agent:

„Mathys má Bayern opravdu rád a je tu spokojený. Chce být jednou z důležitých postav týmu a chce vyhrávat trofeje. Ale musíte s tím týmem být na jedné stránce. Brzy uvidíme. Já jsem si jistý, že to dopadne dobře. Ale pokud ne, budeme muset hledat jiné možnosti,".

Mathys Tel

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.