Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United je blízko k získání první velké posily

Jarrad Branthwaite oslavuje gól © iconsport.photo

Manchester United souhlasí s podmínkami Jarrada Branthwaita. Sir Jim Ratcliffe je blízko k zisku první velké posily, která by zamířila do obrany.

Velmi dobré zprávy míří na Old Trafford. Jarrad Branthwaite by se měl stát novým hráčem Red Devils. Podle dostupných informací se klub dohodl na osobních podmínkách Jarrada Branthwaita. Mladý anglický reprezentant, který se nakonec nevešel do závěrečné nominace na EURO 2024 má za sebou výbornou sezonu v dresu Toffees, podpořenou prvním reprezentačním startem za Anglii.

Everton čelil odečtu osmi bodů kvůli porušení finančních pravidel soutěže. Přestože se Everton udržel v nejvyšší soutěži, nejspíše přijde o své největší hvězdy, aby se vyhnul dalšímu porušení pravidel. Kromě Branthwaita se spekuluje o odchodu Amadou Onany a gólmana Jordana Pickforda.


Podmínky přestupu

Podle deníku The Times by měl pobírat Jarrad Branthwaite týdenní plat ve výši 150 až 160 tisíc liber. Jediným problémem může být celková částka přestupu; Everton požaduje za svůj klenot 70 milionů liber, což pro Manchester není běžně překážkou, ale kvůli finančním pravidlům má možnost zaplatit pouze 50 milionů liber.

Everton není z nejhoršího venku, stále figuruje mezi šesticí klubů, které jsou nuceni splnit podmínky pravidel prodeje do konce června. Jelikož je Jarrad Branthwaite klubový odchovanec, obdržená částka zůstane klubu. Z tohoto pohledu bude zajímavé sledovat, zda se Everton uchýlí ke snížení částky, nebo si bude stát za svým.


Vydařená sezona v dresu Evertonu

Manažer Evertonu, Sean Dyche, dal šanci vyrůst Branthwaitovi. Po úspěšném angažmá v PSV si ho 52letý kouč ponechal a jeho zařazení do středu obrany vedle Jamese Tarkowského se ukázalo jako klíčové v boji o setrvání mezi elitou. Jeho spolupráce s Tarkowskim hrála důležitou roli v těžké fázi soutěže, kdy málokdo věřil Toffees v udržení.

Bilance v sezoně 2023/24:

Soutěž

OZ

V

R

P

G

ŽK

ČK

Premier League

35

12

9

14

3

8

0

FA Cup

3

1

1

1

0

0

0

EFL Cup

4

3

0

0

0

0

0

Celkově si tento mladík počínal vzadu suverénně vzhledem k jeho věku. Z 66 pokusů o napadnutí uspěl ve 48 procentech.

Přečtěte si také: Manchester United: Žádná změna se nekoná. Erik ten Hag zůstává manažerem Red Devils

Zdroj: givemesport.com, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.