Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United, Arsenal, West Ham či Tottenham? Kdo ukořistí 4. místo?

Fotbalisté Arsenalu © football.london.com

Jaké umístění v TOP 4 si zajistí nejlepší fotbalové kluby Premier League? Kdo má umístění už jisté? Jaké jsou šance jednotlivých týmů na tuto pozici?

Manchester City a Liverpool si to rozdají o titul

Oba kluby patří mezi nejlepší fotbalové kluby Premier League a oba mají umístění v TOP 4 prakticky jisté, na 5. místo mají náskok 18 a 15 bodů. Zajímat je bude spíše souboj o titul, který je mezi Citizens a The Reds velmi těsný a napínavý.


Chelsea se musí mít na pozoru

Chelsea se řadí mezi TOP fotbalové kluby Premier League. Dle původních očekávání měla zasáhnout do bojů o titul. Londýnský klub z Premier League však během prosince a ledna postihla velká výkonnostní krize, velký vliv na to měl i velký počet absencí. Jejich ztráta na vedoucí duo je už velká, musí se zaměřit na udržení 3. místa. Což nemusí být úplně snadné. Na 4. Manchester United má náskok 4 body, na 5. Arsenal má 5bodový polštář. Mužstvo kouče Tuchela si už nesmí dovolit žádnou velkou krizi, jinak bude zle. Chelsea by měla skončit v TOP 4, jisté to však ještě určitě nemá.

Manchester United si zahrává s ohněm

Premier League klub z Manchesteru dlouhou dobu patří mezi nejlepší fotbalové kluby Anglie. Letos je však zklamáním. S hvězdným Ronaldem a dalšími velkými posilami měl bojovat o titul, místo toho je to velká agónie. Klubu ani nepomohla změna na trenérském postu, tým aktuálně vede kouč Rangnick. Red Devils se trápí po herní stránce, jejich forma není vůbec dobrá. Aktuálně se nachází na 4. místě, na nejbližší konkurenty mají minimální náskok. Ve zbytku sezóny je čeká navíc velmi obtížný los. Pokud u nich nedojde k velkému výkonnostnímu zlepšení, tak bude 4. místo pro Ronalda a spol. nedosažitelné.

Rozjetý Arsenal má ideální výchozí pozici

Gunners se nachází na 5. místě a vypadají z těchto týmů nejlépe. Fungující herní systém, výborná obrana i brankář, výborná forma. Z týmu čiší sebedůvěra. Jedinou kaňkou je absence střelce, na výsledky týmu to však negativní dopad nemá. Arsenal včera navíc zvládl i souboj s Wolves, který nakonec vyhrál 2:1. Pokud zvládne své zbývající dohrávky, posune se na 4. místo se solidním bodovým polštářem. Ostatní týmy mají velké problémy, toho by měl Arsenal využít. Šance na umístění v TOP 4 je obrovská, Gunners to mají ve svých rukou.

I tak se však stále nabízí otázka, kdy se Arsenal opět dostane do boje o titul a potvrdí, že patří mezi nejlepší anglické fotbalové kluby. Fanoušci doufají, že k velké změně dojde už v příští sezoně Premier League.

Narazil West Ham na svůj výkonnostní strop?

Klub z Londýna zažívá další úspěšnou sezónu. Aktuálně se nachází na 6. místě se ziskem 42 bodů. Na vyšší umístění to ale už úplně nevypadá. Hammers mají zraněné klíčové opory, zasekl se i útočník Antonio. West Ham do boje o TOP 4 nijak významně nezasáhne. Naopak bude rád, když si udrží aktuální 6. místo.

Probudí se Conteho Tottenham?

Do boje o účast v Lize mistrů by chtěl zasáhnout i tento anglický fotbalový klub. Tottenham je aktuálně 8., na 4. Manchester ztrácí 7 bodů. Má však o 2 zápasy míň. Je však otázkou, zda tyto dohrávky zvládne. Klub se po příchodu trenéra Conteho zvednul, zlepšila se defenzíva, probudil se i kanonýr Kane. Spurs jsou schopni porazit Premier League kluby jako Manchester City a hned vzápětí ztratit s Burnley či Southamptonem. Právě nevyrovnaná výkonnost jim nejspíše zmaří šanci na umístění v TOP 4. Tottenham ale ještě čeká 14 zápasů, stát se může cokoliv.

Zdroj: premierleague.cz, livesport.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.